5


Translate

23 Ιαν 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Διαψεύδει τα περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους από τη Ρωσία

Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρο από τη Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, Διεψευσε κατηγορηματικα τα δημοσιευματα
περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους στη Κύπρο από τη Ρωσία, που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας. 
Η κ. Ζαχάροβα έκανε λόγο για «φήμες», «υπονοούμενα» αλλά και «κατασκευάσματα», τονίζοντας ότι πίσω από αυτά, «βρίσκονται δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν με κάθε τίμημα να μπουν ως σφήνα στις σχέσεις μας με την Κύπρο και να βλάψουν ευθέως τους ιστούς των διμερών μας σχέσεων».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ρωσία είναι υπέρ της διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και δεν προτίθεται να προβεί σε συμφωνία που να σχετίζεται με την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ζαχάροβα, μιλώντας για τις αποφάσεις του ΟΗΕ, επεσήμανε πως:
«Προβλέπουν τη δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας και εμείς εμμένουμε στις προσεγγίσεις μας στους διεθνείς οργανισμούς και προς όφελος της διατήρησης της αποτελεσματικής εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».
Επίσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι διαδίδουν τέτοιες φήμες «δεν θα επιδιώξουν να υποθάλψουν την διχόνοια στην Ανατολική Μεσόγειο» αλλά πως θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες «στο να διασφαλισθεί στην αρκετά εύθραυστη αυτή περιοχή του κόσμου, η ασφάλεια και η σταθερότητα».
Τέλος, η κ. Ζαχάροβα, επεσήμανε πως οι πολυάριθμες δομές που έχουν δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλούνται να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις, «προτιμούν επίμονα να τηρούν σιγή όσον αφορά τα δημοσιεύματα σε μια σειρά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, που διοχέτευσαν την φήμη περί ενδεχόμενης αναγνώρισης από τη Ρωσία της "ΤΔΒΚ"».
πηγη sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου