5


Translate

15 Ιαν 2020

Στο ρελαντί με τεσσάρα και ο αρχηγός είναι και πάλι εδώ (Βιντεο)

Εύκολη νίκη με 4-1 επί της Καλαμάτας σημείωσε ο Ολυμπιακός, στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 6-1. Ο Λοβέρα με δύο γκολ (3’, 68’) και ο Γκερέρο με άλλα δύο (17’, 51’) σημείωσαν τα «ερυθρόλευκα» τέρματα, σε ένα ματς που θα θυμόμαστε για την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του
και για το ντεμπούτο του 17χρονου Χρήστου Λιάτσου. Ο αρχηγός μπήκε στο 52’, στον πρώτο του αγώνα μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ο νεαρός Λιάτσος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 68’, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Γύρισε και ο Γκιλιέρμε μετά από ένα μήνα. Ο Ελ Ιντρίσι σημείωσε στο 67’ το γκολ της Καλαμάτας.

Από τα... αποδυτήρια
Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στην πρώτη του στην πρώτη του στιγμή. Στο 3’, ο Λοβέρα έκλεψε από τον Νασέρ, έκανε ωραία προσποίηση και πλασέ για το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα. Το 2-0 ήρθε στη δεύτερη καλή στιγμή. Στο 17’. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία κάθετη, ο Κούτρης ωραίο γύρισμα και ο Γκερέρο με πλασέ με τη μία «έγραψε» το 2-0. Νωρίς-νωρίς. Σε ένα άνετο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός απείλησε, επίσης στο 31’ με το φάουλ του Λοβέρα (απέκρουσε στην αριστερή γωνία ο Κασωτάκης) και στο 35’ με το σουτ του Ραντζέλοβιτς, παίζοντας «σβηστός». Πάντως, η Καλαμάτα είχε κι εκείνη ορισμένες ευκαιρίες, όπως στο 11’ με τον Πέεφ, στο 16’ με τον Πετσίτη και στο 42’ με το φάουλ του Τριανταφυλλάκη, με τον Αλέν να μένει ζεστός. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε το δυνατό και αχρείαστο μαρκάρισμα του Πανάγου στον Ραντζέλοβιτς, ωστόσο ευτυχώς ο Σέρβος εξτρέμ, αν και κούτσαινε στην αρχή, συνέχισε κανονικά.
Φορτούνης, Γκιλιέρμε και... 4-1
Ο Μαρτίνς έβαλε στο 52’ τον Κώστα Φορτούνη, στην επιστροφή του αρχηγού μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε τον περασμένο Ιούλιο. Λίγο αργότερα, στο 58’, έβαλε και τον Γκιλιέρμε, θέλοντας, προφανώς, να του δώσει ρυθμό για τη συνέχεια. Πάντως, ακριβώς ένα λεπτό πριν την είσοδο του αρχηγού, στο 51’, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Γκερέρο με πλασέ στην κίνηση ξανά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Φορτούνης είχε μία πολύ καλή στιγμή να σκοράρει, όταν στο 64’ έπιασε το σουτ και ο Κασωτάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 67’ η Καλαμάτα πέτυχε το γκολ της τιμής. Ο Ελ Ιντρίσι ταλαιπώρησε τον Σισέ και με δυνατό σουτ έκανε το 3-1. Δεν έμεινε, πάντως, για πολύ, έτσι το σκορ. Στο 68’ ο Λοβέρα επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, σκοράροντας ένα καταπληκτικό τέρμα για το 4-1. Μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, ήταν μία ιστορική στιγμή για τον Χρήστο Λιάτσο, μιας και ο 17χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (68’). Μία στιγμή που θα τη θυμάται για χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά δέκα λεπτά αργότερα. Στο 78’ ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο, όπως την ίδια κατάληξη είχαμε και στο 79’ με το πλασέ εκτός περιοχής.
Εύκολα, λοιπόν, όπως και αναμενόταν, ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα βρει έναν πιο δυνατό αντίπαλο. Το πάλεψε η Καλαμάτα, πάντως, και στάθηκε αξιοπρεπώς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μάρκοβιτς (58’ Γκιλιέρμε), Κούτρης, Μεριά, Ξενιτίδης, Ραντζέλοβιτς (52’ Φορτούνης), Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος (68’ Λιάτσος), Γκερέρο.
Καλαμάτα: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ελ Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεφ (65’ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63’ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης, Τριανταφυλλάκης.
πηγη redking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου