5


Translate

24 Φεβ 2020

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως την Τετάρτη - Πού θα δούμε 20άρια - Νέα επιδείνωση προ των πυλών

Ο καιρός σήμερα «μυρίζει» καλοκαίρι - Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα - Δείτε αναλυτικούς χάρτες
Βελτιωμένος προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα  ο καιρός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας,
αισθητή άνοδο των μεγίστων θερμοκρασιών, περιορισμένη ορατότητα και παγετό τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες γενικά τοπικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 έως 18, στη Θεσσαλία από -2 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.



Στην Αθήνα περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς.
Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό
-Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τετάρτη


XARTIS_MONDAY

-Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 6 με 7 μποφόρ στα νότια
-Από την Πέμπτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένσταση, που βαθμιαία όμως στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα βόρεια σε 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγεσ τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 5 που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Aνεμοι: Από δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.



XARTIS_THERMOKRASIES_MONDAY

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-02-2020
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά θα
αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να
σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα
στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6
μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Νέα επιδείνωση προ των πυλών
Μια νέα ψυχρή (όχι ιδιαίτερα έντονη) διαταραχή, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αρκετές βροχές και χιόνια -κυρίως- στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Από την Πέμπτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα από τα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ωστόσο, βαδίζοντας προς το τέλος του Φεβρουαρίου το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι καιρό θα έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και φυσικά, την Καθαρα Δευτερα.

Σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως οι περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα θα έχουν βελτιωμένο καιρό. Στον ακόλουθο χάρτη με την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων φαίνεται πως η δυτική Ελλάδα θέτει υποψηφιότητα την Κυριακή για κάποιες ασθενείς βροχές, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει στις ανανεώσεις δεδομένων. 
kathara_deutera_kairos

πηγη protothema.gr
 μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου