5


Translate

14 Φεβ 2020

Με τουρκικές στρατιωτικές στολές οι τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία στρατολόγησε κανονικά τους τζιχαντιστές και τους Σύριους αντάρτες στην περιοχή του Ιντλίμπ εξοπλίζοντας τους με τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού.
Ο τουρκικός στρατός υιοθέτησε μια νέα τακτική για να σταματήσει την πρόοδο των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων
στο Ιντλίμπ. Τζιχαντιστές και Σύριοι αντάρτες του (Συριακού Εθνικού Στρατού) εντός της πόλης είναι ντυμένοι με τουρκικές στολές.
Ο SNA είναι μια συμμαχία παρατάξεων της Αλ Κάιντα όπως η οργάνωση Ahrar al-Sham καθώς και ομάδες και μέλη του ISIS και της al-Nusra.
Συγκεκριμένα, όλα τα μέλη της ταξιαρχίας Hamza, της Ταξιαρχίας Sultan Murad, Sultan Süleyman Shah και της Ταξιαρχίας Muntasir Bilallah, εξοπλίστηκαν με τουρκικές στρατιωτικές στολές και μεταφέρθηκαν στο Ιντλίμπ αφού έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία.
Τα μέλη της μυστικής υπηρεσίας της Τουρκίας MIT και του τουρκικού τμήματος ειδικών επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται στη χώρα από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Μέχρι στιγμής όμως, όλοι αυτοί φορούσαν κυρίως στολές των διαφόρων ένοπλων ομάδων. Τώρα το τουρκικό κράτος τους στρατολογεί κανονικά στην περιοχή, ντύνοντας τους με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο τουρκικός στρατός έχει φέρει 1.500 στρατιωτικά συστήματα στην περιοχή τις τελευταίες δέκα ημέρες. Τζιχαντιστές και αντάρτες έχουν τοποθετηθεί στα "παρατηρητήρια" της Τουρκίας στη Συρία και στις νεοσυσταθείσες θέσεις.
Αυτά τα στρατεύματα λέγεται ότι είχαν τοποθετηθεί στις τέσσερις στρατιωτικές θέσεις κοντά στην πόλη Σαρακίμπ, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την Τουρκία για να διακόψουν την πρόοδο Ρωσίας-Συρίας.
Από εκεί επιτίθενται σε συριακές και ρωσικές μονάδες με άρματα μάχης και πυροβολικό. Μετά την πτώση της Σαρακίμπ, πολλοί από τους τζιχαντιστές αποχώρησαν.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), 240 τούρκικα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν στην Ιντλίμπ την περασμένη εβδομάδα.
Λέγεται ότι υπάρχουν 5.000 στρατιώτες του τουρκικού στρατού στην περιοχή. Από τις αρχές Φεβρουαρίου, συνολικά 1.480 στρατιωτικά οχήματα από την Τουρκία εκτιμάται ότι έφτασαν στην πόλη αυτή.
Σύμφωνα με το Reuters, πραγματοποιήθηκε στο Reyhanli στην Τουρκία μια συνάντηση που συγκάλεσε ο Τουρκικός στρατός και η MIT με πάνω από σαράντα διοικητές τζιχαντιστικών ομάδων. Οι Τζιχαντιστές έμαθαν ότι οι συνομιλίες με τη Μόσχα έχουν αποτύχει παταγωγδώς και για αυτό έπρεπε να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο.
Σε περίπτωση μάχης στο Ιντλίμπ, οι τζιχαντιστές θα πολεμήσουν με όλη τους τη δύναμη, είπε στο Reuters ένας ανώτερος διοικητής της οργάνωσης Hayat Tahrir Al Sham (HTS), αλλά από την άλλη πλευρά και οι Σύριοι θα τους εξουδετερώνουν με όλη τους ψυχική δύναμη απελευθερώνοντας τη χώρα τους.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου