5


Translate

26 Φεβ 2020

Ολοκληρωτική σύγκρουση: Ο Ερντογάν έστειλε ομάδα Κιρκάσιων έξω από την Ρωσική πρεσβεία - Μίσος κατά Β. Πούτιν

Νέα πρόκληση κατά Ρωσίας.
Ομάδες Τούρκων Κιρκάσιων που ζούν στην Τουρκία, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από την ρωσική Πρεσβεία, καταδικάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην χώρα,  A. Erkhov, όταν ο τελευταίος αναφέρθηκε στα γεγονότα του πογκρόμ
και του θανάτου χιλιάδων Κιρκάσιων Τούρκων  το 1864 ως ένα «θαυμάσιο μύθο». 
Μέλη της Ένωσης Ομοσπονδιών Καυκάσου (KAFFAS) που συγκεντρώθηκαν σε πάρκο της Άγκυρας, είχαν συνάντηση για την παράδοση επιστολής διαμαρτυρίας στον Erkhov.
"Για να μην υπομείνει άλλος λαός άλλη γενοκτονία και άλλη εξορία και για να μην ξαναζήσει πάλι τέτοιους πόνους, αυτές οι ιστορικές αδικίες πρέπει να αναγνωριστούν. Διαστρέφοντας τις ιστορικές πραγματικότητες, δεν μπορεί κανείς να μην τιμωρήσει την εξόντωση ενός ολόκληρου λαού από τη μητρική του γη.
Η αδυναμία αναγνώρισης των ιστορικών αδικιών συνεχίζει τον πόνο. Η μη αποδοχή των ιστορικών αδικιών προετοιμάζει το δρόμο για νέες ανθρώπινες τραγωδίες», δήλωσε ο Κιρκάσιος εκπρόσωπος σε δήλωση Τύπου.
Ο Ρώσος πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στις κατηγορίες των Κιρκάσιων Τούρκων, λέγοντας ότι οι συμπατριώτες τους είχαν πέσει στο ρωσικό έδαφος θύματα ομάδων που επιδίδονταν σε "επιδρομές, δολοφονίες, λεηλασίες και δουλεμπόριο", αμφισβητώντας αυτό που ανέφεραν οι Τούρκοι Κιρκάσιοι ως γενοκτονία, όταν περισσότεροι από 400.000 σκοτώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες απελάθηκαν κατά τη διάρκεια εκστρατείας εθνοτικού καθαρισμού που πραγματοποίησε η ρωσική αυτοκρατορία κατά τους πολέμους του Καυκάσου μεταξύ 1864-1867.
Η  εθνοτική αυτή ομάδα που έχει τις ρίζες της στην περιοχή του Καυκάσου, έχει χιλιάδες μέλη της στην Τουρκία, τα οποία εξακολουθούν να συνδέονται με τους σημερινούς απογόνους τους στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πολλά εκατομμύρια Κιρκάσιων ζουν σήμερα στην Τουρκία, ενώ περίπου 700.000 εξακολουθούν να ζουν στη Ρωσία, ενώ εκατοντάδες άλλοι ζουν σε μικρότερες ομάδες, διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο.
Το ίδιο ισχύει όμως και για τις γενοκτονίες των Ποντίων,των Αρμενίων και των Ασσυρίων από το βάρβαρο τουρκικό καθεστώς. Όταν φτάσουμε κάποτε και αναγνωριστούν και αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, τότε πραγματικά θα έχει γίνει ένα βήμα προς την ολοκλήρωση του ανθρώπου ως πολιτισμένο όν, αλλιώς πιθανότατα να ξαναζήσουμε τα ίδια.
Μιλάμε για 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους, 450.000 Έλληνες Πόντιους και 300.000 Ασσύριους που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους σε διάφορες περιόδους χωρίς κανένα δισταγμό.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου