5


Translate

25 Φεβ 2020

Φονικές ρουκέτες Πάσχα κατά αστυνομικών – Θα θρηνήσουμε νεκρό στην Χίο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο του μεταναστευτικού!
Νωρίτερα, είδατε εικόνες από τον Μανταμάδο στην Λέσβο.
Στην Χίο έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο! 
Οι κάτοικοι του Βροντλάδου προσπαθούν με οδοφράγματα και μπλόκα από κορμούς δέντρων να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ
που απέστειλε στο νησί η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για την δημιουργία νέας, κλειστής, αυτή την φορά, δομής.
Το πρώτο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό.
Το πρωί οι αστυνομικοί κατάσχεσαν αυτοσχέδιες μολότοφ και ρουκέτες,.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης εκκλησίες του Βροντάδου χτυπούν τις καμπάνες με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις.
Νωρίτερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα ΜΑΤ  δέχθηκαν επίθεση με φονικές ρουκέτες, αντίστοιχες με αυτές που παραδοσιακά εκτοξεύονται το Πάσχα, από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή της νέας δομής.
Με άλλα λόγια πετούν στα ΜΑΤ τις ρουκέτες από τον παραδοσιακό «ρουκετοπόλεμο» που γίνεται ανάμεσα σε ενορίες το Πάσχα, με κίνδυνο να θρηνήσουμε νεκρό, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί Τρίτης, μετά από μια νύχτα έντασης στο νησί.
Τα ξημερώματα ξέσπασαν επεισόδια στο λιμάνι Μεστών Χίου, καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες στάλθηκαν στο νησί.

. . .
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου