5


Translate

24 Φεβ 2020

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΟΥΣ;

Υπουργέ Υγείας Vassilis Kikilias, θα ήθελα πολύ εσύ ή οι συνεργάτες σου (μιας και ασχολείστε με τα social media) να διαβάσετε τα παρακάτω που αφορούν στην εφημερία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της χώρας, του "Ευαγγελισμού" και την αδυναμία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί.

Την περασμένη Κυριακή 16/2/2020 στις 02:00 ο γιος μου Ανδρέας (25 ετών) εξαιτίας λιποθυμικού ή συγκοπικού επεισοδίου έπεσε στο δρόμο και υπέστη συντριπτικά κατάγματα στην κάτω γνάθο, παρεκτόπιση του κονδύλου, σπάσιμο τεσσάρων δοντιών, σκίσιμο του κάτω μέρους της γλώσσας και εξωτερικό τραύμα στο κάτω μέρος της γνάθου. 
Μεταφέρθηκε από τους φίλους του στα επείγοντα περιστατικά (τμήμα ορθοπεδικό) του εφημερεύοντος "Ευαγγελισμού", όπου καταφθάσαμε και εμείς οι γονείς του.
Στα επείγοντα λοιπόν τοποθετήθηκε σε μια κλίνη και πέραν τούτου δεν του προσφέρθηκε καμία άλλη ιατρική υπηρεσία. Τοποθετήθηκε μάλιστα στην κλίνη (από τραυματιοφορέα) εσφαλμένα σε ύπτια θέση με αποτέλεσμα την κατάποση αίματος με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει πνευμονία.
Τα χειρότερα όμως ακολούθησαν. Μιλώντας με τον γναθοχειρουργό που τον εξέτασε κλινικά ενημερωθήκαμε ότι απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση αφού προηγηθεί αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί η η έκταση των καταγμάτων και ο τρόπος της χειρουργικής ανάταξης.
Στο ερώτημά μας πότε θα πραγματοποιηθεί αξονική, η απάντηση ήταν: 
"ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ" και "ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ".
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ;
Στο ερώτημά μας πότε θα πραγματοποιηθεί χειρουργείο η απάντηση ήταν: 
"ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ"
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ;  
Σημειώνω εδώ ότι στις επόμενες ώρες το οίδημα θα ελάμβανε τέτοια έκταση που δεν θα μπορούσε το περιστατικό να αντιμετωπιστεί χειρουργικά!
Τι κάνεις λοιπόν Υπουργέ όταν έχεις το παιδί σου αιμόφυρτο, χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, είσαι ασφαλισμένος και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ;
Εμείς λοιπόν Υπουργέ ως γονείς, μισθωτοί, άνθρωποι της λεγόμενης "μεσαίας τάξης" που η κυβέρνηση υποτίθεται πως νοιάζεται, διακομίσαμε με ιδιωτικό ασθενοφόρο το παιδί μας σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Δεν ήταν αρχική επιλογή μας. Δεν βρισκόμαστε στην οικονομική θέση να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις σε ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας. 
ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕ! 
ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕ!
Η περιπέτειά μας δεν τέλειωσε εδώ. Θα απαιτηθεί ίσως και νέο χειρουργείο για την πλήρη ανάταξη της περίπτωσης. Αλλά και εκεί το Δημόσιο Σύστημα δεν μπορεί να μας βοηθήσει γιατί το νέο χειρουργείο κατά τα ιατρικά πρωτόκολλα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 15 ημερών.
ΑΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕ;
πηγη oimos-athina 
 μονταζ teo 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου