5


Translate

5 Μαρ 2020

100 αστυνομικούς και 100 συνοριοφύλακες στέλνει η Πολωνία για να βοηθήσει την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εσωτερικών και Διοίκησης Mariusz Kamiński δήλωσε τη δυνατότητα αποστολής 100 αξιωματικών συνοριοφυλάκων και 100 αστυνομικών στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Η Εσθονία στέλνει 20 συνοριοφύλακες και 2 περιπολικά σκάφη
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Baltic Times η Εσθονία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μία επιχείρηση ταχείας αντίδρασης στα θαλάσσια σύνορά της μέσω μίας κοινής πρωτοβουλίας της Frontex, αναπτύσσοντας δύο περιπολικά σκάφη και 20 συνοριοφύλακες στην περιοχή.
“Όπως αναφέρει η Frontex, ειδικά τα θαλάσσια σύνορα απαιτούν αποτελεσματική επιτήρηση και η Εσθονία είναι έτοιμη να στείλει ένα πρόσθετο περιπολικό και να παρατείνει την παρουσία ενός περιπολικού σκάφους που ήδη επιχειρεί στην περιοχή” δήλωσε ο Εσθονός Υπουργός Εσωτερικών Mart Helme. “Η Εσθονια είναι επίσης διατεθειμένη να στείλει 20 συνοριοφύλακες για να στηρίξει την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων”.
Ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς στέλνει η Γερμανία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικοί θα ενταχθούν στην δύναμη της FRONTEX στην Ελλάδα, όπου υπηρετούν ήδη άλλοι 60 Γερμανοί αστυνομικοί. Στα ελληνικά νησιά βρίσκονται μάλιστα ήδη δύο στελέχη από την Γερμανία, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις τεχνικές εργασίες των ελληνικών Αρχών για την ανέγερση χειμερινών καταλυμάτων και την δημιουργία παροχής νερού για τους πρόσφυγες.
πηγη veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου