5


Translate

24 Μαρ 2020

Ανατριχίλα στον Ορθόδοξο κόσμο: Εδάφια περί κατάκτησης από το Κοράνι ήχησαν στην Αγιά Σοφιά - Βίντεο-σοκ

Ήχοι από εζάν και κοράνιο εντός της Αγίας Σοφίας.
Στιγμές οργής για την Ορθοδοξία, καθώς οι Τούρκοι εκτός από τις προκλήσεις στρατιωτικής φύσεως σε Έβρο και Αιγαίο, επιτίθενται και μέσω του Ισλάμ. Εδάφια του Κορανίου περί κατάκτησης ήχησαν στην Αγία Σοφία.
Συγκεκριμένα, ήχοι από εζάν (ισλαμικό κάλεσμα σε προσευχή) και Κοράνιο ήχησαν στην Αγία Σοφία, η οποία ενώ λειτουργούσε σαν τζαμί με παράνομο τρόπο είχε γίνει μουσείο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, πραγματοποιήθηκαν ακουστικές φωνητικές δοκιμές, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.
Η προκλητική αυτή κίνηση των Τούρκων δεν αφορά μονάχα τις "ακουστικές δοκιμές" του Ιερού Χριστιανικού χώρου, αλλά πιθανώς αποτελεί επιχείρηση ψυχολογικής φύσεως κατά της Ελλάδας και "επίθεση" στην ελληνορθόδοξη πίστη μέσω του Ισλάμ.
"Στις εργασίες ακουστικών δοκιμών που έγιναν με ειδική άδεια του Χαϊρουλλάχ Τζεγκίζ, διευθυντή της Αγίας Σοφίας, καταγράφηκαν ο ήχος και οι εικόνες, ενώ για να μην διαταραχτεί η ακουστική στο τζαμί Αγίας Σοφίας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν επετράπη η είσοδος. Για πρώτη φορά με οκτώ συνολικά κάμερες και συσκευές ήχου καταγράφηκε ταυτόχρονα η ακουστική της Αγίας Σοφίας.
Για τις ακουστικές δοκιμές ο Οντέρ Σόι, ιμάμης του Μεγάλου Τζαμιού Αγίας Σοφίας και ο Αχμέτ Τοραμάν, μουεζίνης του Μεγάλου Τζαμιού της Αγίας Σοφίας, ευρισκόμενοι στο μιχράμπ, ανέγνωσαν χωρίς καμία στήριξη από ηχητικά συστήματα τα εδάφια περί κατάκτησης του Κορανίου και τα εδάφια Νασρ" καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.
Η κίνηση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση για τον ελληνορθόδοξο κόσμο, τη στιγμή που στην Ελλάδα επιτρέπεται η λειτουργία τζαμιών - ακόμα και παράνομων - χωρίς παρεμβάσεις από τις αρχές. Η κίνηση αυτή των Τούρκων πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την παγκόσμια κοινότητα, καθώς παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς.
.
πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου