5


Translate

5 Μαρ 2020

Πως προετοιμάζονται οι δισεκατομμυριούχοι για το τέλος του κόσμου ΒΙΝΤΕΟ

Φαίνεται ότι είναι ευκολότερο να φανταστεί κανείς το τέλος του κόσμου, παρά το τέλος του παγκόσμιου οικονομικού ελέγχου.
Το γεγονός πως οι δισεκατομμυριούχοι ετοιμάζονται για ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας, αποτελεί την επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου. Εκείνοι που θα σωθούν, τελικά, θα είναι αυτοί
που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πριμοδότηση της σωτηρίας. Η Νέα Ζηλανδία, με την πιο απομακρυσμένη θέση από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, αποτελεί ένα είδος νέου Αραράτ. Ένα μέρος καταφυγίου σε επερχόμενο κατακλυσμό.
 Όσους απασχολεί το τέλος του κόσμου, τους ενδιαφέρει η Ν. Ζηλανδία. Επειδή ο τόπος αυτός είναι σε ένα μακρινό αρχιπέλαγος, σε ένα γαλήνιο περιβάλλον και σταθερότητας, μακριά από την ανασφάλεια της καθημερινότητας.
 Για τους περισσότερους και δη τους πλούσιους κι ισχυρούς, σωτηρία σημαίνει επιβίωση την ώρα της καταστροφής. Βέβαια εμείς οι χριστιανοί ξέρουμε, πως εκείνη την ώρα πολύ δύσκολα θα σωθεί κάποιος σε αυτόν τον κόσμο, αλλά το σημαντικότατο είναι να σωθεί η ψυχή του από αυτόν τον κόσμο, τον ψεύτικο και να πάει στον αληθινό κόσμο του Φωτός του Χριστού.
 Σύμφωνα με τίτλο της New York Times, ο Peter Thiel, ο ριψοκίνδυνος  δισεκατομμυριούχος που συνέστησε το PayPal και πρώιμος επενδυτής στο Facebook, θεωρεί τη Νέα Ζηλανδία: "το μέλλον".
 Ο Thiel δεν έχει και τόσο καλή φήμη, από τη στιγμή που προκάλεσε τη χρεωκοπία ενός ιστοχώρου, επειδή δεν του άρεσαν αυτά που έγραψαν γι 'αυτόν. Είναι γνωστός για τις δημόσιες διαμαρτυρίες του σχετικά με το ασυμβίβαστο της ελευθερίας και της δημοκρατίας και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε μια θεραπεία που συνεπάγεται μεταγγίσεις αίματος από τους νέους, ως πιθανό μέσο αντιστροφής της διαδικασίας της γήρανσης. Βάσει μιας άλλης, βαθύτερης έννοιας, είναι ένα σύμβολο ηθικής περιδίνησης στο κέντρο των αγορών.
 Ήταν το 2011 όταν ο Thiel δήλωσε ότι δεν είχε βρει "καμία άλλη χώρα που να συμφωνεί περισσότερο με την άποψή μου για το μέλλον, από τη Νέα Ζηλανδία".
Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο αίτησης για ιθαγένεια στην μακρινή χώρα. Η αίτηση χορηγήθηκε γρήγορα, αν και παρέμεινε μυστικό για έξι ακόμη χρόνια. Το 2016, ο Sam Altman, ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της Silicon Valley, αποκάλυψε στο New Yorker, ότι είχε μια συμφωνία με τον Thiel, οπότε σε περίπτωση κάποιου σεναρίου κατάρρευσης του συστήματος - εξάπλωσης κάποιας πανδημίας, ένοπλης σύρραξης κλπ - και οι δύο θα έμπαιναν σε ένα ιδιωτικό τζετ και θα πετούσαν σε ένα ακίνητο που ανήκει στον Thiel στη Νέα Ζηλανδία.
 Αμέσως μετά την αποκάλυψη του Altman, ο Matt Nippert, δημοσιογράφος στη New Zealand Herald, άρχισε να εξετάζει το πώς ακριβώς είχε αποκτήσει ο Thiel αυτό το κρυσφήγετο, ένα πρώην βοσκοτόπι 477 στρεμμάτων στα Νότια του νησιού - τη μεγαλύτερη και πιο αραιοκατοικημένη από τις δύο μεγάλες χερσαίες εκτάσεις της χώρας. Οι αλλοδαποί που επιθυμούν να αγοράσουν μεγάλα κομμάτια γης της Νέας Ζηλανδίας πρέπει συνήθως να περάσουν από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου της κυβέρνησης. Στην περίπτωση του Thiel, ο Nippert έμαθε, ότι καμία τέτοια διαδικασία δεν ήταν απαραίτητη, επειδή ήταν ήδη πολίτης της Νέας Ζηλανδίας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε περάσει πάνω από 12 ημέρες στη χώρα μέχρι εκείνη τη στιγμή και δεν έχει την είχε δει, από τότε που πήρε την υπηκοότητα και μετά. Δεν χρειάστηκε καν να ταξιδέψει στη Νέα Ζηλανδία για να του παραχωρηθεί η ιθαγένεια και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η συμφωνία σφραγίστηκε σε μια ιδιωτική τελετή, σε ένα προξενείο που βρισκόταν στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ.
 Όταν ο Nippert αποκάλυψε την ιστορία, ξέσπασε ένα μεγάλο δημόσιο σκάνδαλο σχετικά με το ερώτημα, εάν ένας ξένος δισεκατομμυριούχος θα πρέπει να είναι σε θέση να αγοράσει υπηκοότητα. Στο πλαίσιο της αίτησής του, ο Thiel συμφώνησε να επενδύσει σε νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας της Νέας Ζηλανδίας και είχε υπονοήσει ότι θα χρησιμοποιήσει το νέο καθεστώς του πολιτογραφημένου κατοίκου του νησιού, για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας στο εξωτερικό. Όμως το βασικό ερώτημα σε διεθνές επίπεδο, ήταν το γιατί ο Thiel ίσως να ήθελε να κατέχει ένα κομμάτι γης της Νέας Ζηλανδίας, με το κατά προσέγγιση μέγεθος του Κάτω Μανχάταν;
Η κυριαρχούσα καχυποψία ήταν ότι αναζητούσε ένα καταφύγιο, στο οποίο θα μπορούσε να καταφύγει σε περίπτωση απόλυτης κοινωνικής κατάρρευσης.
 Αυτός είναι ο ρόλος που παίζει τώρα η Νέα Ζηλανδία αναπτύσσοντας το  όνειρο ενός πολιτιστικού πυρετού.  Σύμφωνα με το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της χώρας, κατά τις δύο ημέρες μετά τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα τους, για να διερευνήσουν τη διαδικασία λήψης υπηκοότητας Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε σε συντελεστή 14, σε σύγκριση με τις ίδιες μέρες του προηγούμενου μήνα. Ιδιαίτερα, η Νέα Ζηλανδία πρέπει να θεωρηθεί, ως ένα καταφύγιο που επιλέγει η ελίτ της Silicon Valley.
 Αμέσως μετά την εκλογή του Tραμπ, ήταν αδύνατο να αποφευχθεί το θέμα με τους αμερικανούς δισεκατομμυριούχους που προετοιμάζονταν για τις μέρες της Αποκάλυψης. Την εβδομάδα μετά την  ορκομωσία του Τραμπ, το  New Yorke δημοσίευσε άρθρο για τους υπερ-πλούσιους που προετοιμάζονταν για μια μεγάλη πολιτισμική καταστροφή. Αναφερόμενο στη Νέα Ζηλανδία ως «ευνοϊκό καταφύγιο σε περίπτωση κατακλυσμού», ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της LinkedIn Reid Hoffman, πρώην συνάδελφος του Thiel's στο PayPal, ισχυρίστηκε ότι «με το να λέει κάποιος ότι αγοράζει σπίτι στη Νέα Ζηλανδία» είναι σα να σου κλείνει με νόημα το μάτι.
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου