5


Translate

4 Μαρ 2020

Σια Αναγνωστοπουλου: "Να πιέσουμε την Τουρκία για σεβασμό της κοινής δήλωσης"

«Δεν έκανε τίποτε η κυβέρνηση σε επίπεδο Ευρώπης. Έπρεπε οι αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πιέσει, όχι να ανακοινώνουν και να ενημερώνουν, αλλά να διεκδικούν»
«Από την επίσκεψη στον Έβρο των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είδαμε μόνο συμπάθεια, ευχαριστίες
ότι υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της Ευρώπης και 700 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση. Αντιμετωπίζουν τη χώρα και εμάς τους ίδιους, ως συνοριοφύλακες της Ευρώπης» δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου.
Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για να φθάσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ευρώπη, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «δεν είναι πολιτική, που έχει προοπτική μπροστά της. Φάνηκε μια Ευρώπη, που δεν είχε κανένα σχέδιο Β, για το αν με την Τουρκία δεν πάει καλά η συμφωνία», ενώ το κρίσιμο ερώτημα, που έθεσε η ίδια, είναι το πώς το διαχειρίζεται όλο αυτό η ελληνική κυβέρνηση. «Δεν έκανε τίποτε να το αντιμετωπίσει, το άφησε να σέρνεται, διότι ο Ερντογάν τις απειλές, τις έχει εκτοξεύσει εδώ και καιρό. Δεν έκανε τίποτε η κυβέρνηση σε επίπεδο Ευρώπης. Έπρεπε οι αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πιέσει, όχι να ανακοινώνουν και να ενημερώνουν, αλλά να διεκδικούν», όμως δεν έγινε τίποτε από τα παραπάνω και δεν συγκάλεσε ούτε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Για την έξαρση του εθνικισμού και των ακροδεξιών στοιχείων τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το προσφυγικό- μεταναστευτικό, η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβίστηκε σε ακροδεξιά στοιχεία της παράταξής της. «Όταν η κυβέρνηση αντιμετώπισε ευθύς εξ αρχής τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως εισβολείς, είναι σίγουρο ότι ούτε μέθοδο είχαν, ούτε σχέδιο, ούτε τίποτε… Από τη μια ανεβάζουν τα ακροδεξιά ανακλαστικά «να τους φάμε, είναι εισβολείς» και από την άλλη κάνουν προσπάθεια να κάνουν αποθήκες ψυχών τα νησιά, είμαστε πατριώτες, αλλά αφήνουν τα νησιά να βουλιάξουν. Καμία αποσυμφόρηση, καμία πρόβλεψη για να έρθουν πρόσφυγες- μετανάστες στην ενδοχώρα, να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και το μόνο, που κατόρθωσαν να κάνουν, είναι να ανεβάζουν τα ακροδεξιά ανακλαστικά».
Μάλιστα τόνισε ότι σίγουρα σαν χώρα δεν είμαστε περήφανοι να βλέπουμε ανθρώπους να σπρώχνουν συνανθρώπους μας μέσα στη θάλασσα, μικρά παιδιά, εγκύους γυναίκες, «ούτε είναι για μια χώρα, που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, να πηγαίνουν πολίτες για να αποκρούσουν πρόσφυγες και μετανάστες, αυτό είναι δουλειά του συντεταγμένου κράτους. Όταν τα λέμε αυτά εύχυμε την κατηγορία ότι είμαστε ανθρωπιστές και δεν αγαπάμε την πατρίδα, μα έτσι όμως την αγαπάς» και διερωτήθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αν «θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να πάρει πάλι κεφάλι, επειδή η κυβέρνηση φαίνεται αδύνατη να χειριστεί μια πραγματικότητα, που είναι ευρωπαϊκή».
Αναφορικά με τις κατηγορίες, που εξαπολύουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι βλέπει το θέμα ανθρωπιστικά σχολίασε ότι «λες και θα πρέπει να ντρεπόμαστε, που αντιμετωπίζουμε ένα θέμα και από την ανθρωπιστική του άποψη, αλλά το κρίσιμο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (2015-2016) χειρίστηκε ροές 850.000 ανθρώπων και η ΝΔ έπαθε όλα αυτά και η χώρα με 56.000 ανθρώπους».
Για τη συνετευξη του Αλεξη Τσιπρα σε τηλεοπτικό σταθμό και τη δήλωσή του ότι το να προστατεύουμε τα σύνορά μας είναι μέσα στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά είναι και η πατριωτική πράξη, σχολίασε η κ. Αναγνωστοπούλου ότι «όταν έχεις μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών κλείνεις τα σύνορα για να μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση, δεν μπορείς να αφήσεις άπειρο πληθυσμό να μπει στην χώρα, διότι δημιουργούνται άλλα θέματα (π.χ. κοινωνικής συνοχής). Το κάναμε και εμείς το 2015, αλλά από εκεί και πέρα κάνεις την επόμενη κίνηση. Δεν μπορείς να έχεις κλειστά συνέχεια τα σύνορά σου, πόσο μάλλον τα θαλάσσια σύνορα, εκτός κι αν πιστεύουμε ότι τα πλωτά φράγματα είναι λύση».
Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρέπει να κάνει το προσφυγικό- μεταναστευτικό ελληνοτουρκική διένεξη, διότι «είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Θα έχει πάρει πάνω της, ότι εμείς θα γίνουμε συνοριοφύλακες, μην απασχολείστε εσείς, μας δίνουν 700 εκατομμύρια ευρώ και νίπτουν τας χείρας τους. Δεν είναι πολιτική αυτή».
πηγη avgi.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου