5


Translate

20 Μαρ 2020

Τα φίδια που έθρεψε ο Ταγίπ, τον “δαγκώνουν”…

Ο πόλεμος αλλάζει διάσταση : Στην Ιντλίμπ δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση τζιχαντιστών
Την ώρα που η κυβέρνηση του κόμματος ΑΚΡ, συνεχίζει μεταφορά στρατού προς την Ιντλίμπ, οι συγκρούσεις γύρω από την εθνική οδό Μ4 που σύμφωνα με τη συμφωνία
της 5/3 πρέπει να καταστεί μία ουδέτερη περιοχή, παίρνουν μία ακόμη πιο περίπλοκη μορφή. Η σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση “Υπερασπιστές της Θρησκείας” επιτέθηκε σε κομβόι στρατιωτικών οχημάτων με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο στρατιωτών.
……
Η απόσυρση των τζιχαντιστών που υποσχέθηκε η τουρκική κυβέρνηση από την περιοχή, όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά ενίοτε υπάρχουν και αμοιβαίες βολές πυροβολικού μεταξύ των ΤΕΔ και του συριακού στρατού. Επίσης κλιμακώνεται πια και η ένταση ανάμεσα στις ομάδες των τζιχαντιστών και τον τουρκικό στρατό.
……
Γύρω στις 20:20 έστω και αν δεν έγινε κι αν δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση, πηγές προσκείμενες και στη Συρία αλλά και στην αντιπολίτευση, αναφέρουν πως την ώρα που κινούνταν κομβόι οχημάτων του τουρκικού στρατού, πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση από την σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση “Υπερασπιστές της Θρησκείας” και ξέσπασε ακολούθως σύγκρουση ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στην ομάδα των τζιχαντιστών.
Ο Φαρές Σεχαμπι-Σύριος βουλευτής έγραψε στο Twitter πως ” Τρομοκρατικές ομάδες του ίδιου του Ερντογάν, έθεσαν στο στόχαστρό με εκρηκτικά Τούρκους στρατιώτες”.

Aνακοίνωση από το υπουργείο Αμύνης: Επίθεση με ρουκέτες από ακραίες ομάδες
Το υπουργείο εθνικής Αμύνης επιβεβαίωσε την επιθεση των τζιχαντιστών προς τον τουρκικό στρατό. Η ανακοίνση από το υπουργείο έχει ως εξής : ¨Σε επίθεση με ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε από ακραίες ομάδες στην περιοχή Αποκλιμάκωσης Έντασης στην Ιντλίμπ, δύο συμπολεμιστές μας έγιναν μάρτυρες και 1 ακόμη τραυματίστηκε. Οι στόχοι που εντοπίστηκαν στη περιοχή, έγιναν αμέσως στόχος των στοιχείων μας και δόθηκαν τα αντίποινα¨.

20/3/2020
Σχ: Είναι ενδεικτικό πως το τουρκικό υπουργείο Αμύνης ακόμη και τώρα που έχει νεκρούς από την επίθεση αυτή, δεν μιλά για ¨τρομοκράτες¨ που έκαναν την επίθεση, αλλά για ¨ακραίες ομάδες¨. Εμ δεν είναι εύκολο να ξεγράψεις τα ψυχοπαίδια σου. Ιδίως όταν τόσο καιρό τους ποτίζεις, τους ταϊζεις και τους εξοπλίζεις…. 
πηγη tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου