5


Translate

28 Μαρ 2020

"Αποκάλυψη τώρα" στην Τουρκία: Ο Ερντογάν κρύβει των πραγματικό αριθμό των νεκρών σε Συρία-Λιβύη

Ζήτημα χρόνου η βίαιη πτώση του τουρκικού καθεστώτος.
Αυτό που σιγοψιθυρίζονταν εδώ και καιρό για τις πραγματικές απώλειες των τουρκικών δυνάμεων σε Συρία και Λιβύη, τώρα αποκαλύπτoνται από ξένες πηγές, προκαλώντας πάταγο στο εσωτερικό της χώρας που βιώνει παράλληλα μια απίστευτη οικονομική κρίση.   
“Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρύβει αξιόπιστες πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θανάτων των στρατευμάτων του στη Συρία για να σώσει την δημοτικότητα και την εξουσία του”, δήλωσε ο Μπόρις Ρόζιν, αρχισυντάκτης του Κέντρου Πληροφοριών και Αναλύσεων Kassad.
Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μπορεί να ισχυρίζεται ότι δημοσιεύει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές απώλειες των τουρκικών δυνάμεων, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.
Όλα τα άρθρα λογοκρίνονται και οι δημοσιογράφοι διώκονται από τις αρχές για «απαράδεκτες αλήθειες», γράφει η εφημερίδα FAN.
"Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει διάφορες προπαγανδιστικές δραστηριότητες για να αποκρύψει τον πραγματικό αριθμό των απωλειών της στη Συρία και τη Λιβύη. Η τουρκική δράση στη Λιβύη για παράδειγμα, έστειλε Τούρκους δημοσιογράφους στη φυλακή διότι ανέφεραν θανάτους του τουρκικού στρατού", δήλωσε ο Ρόζιν.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι άνετη στο να δημοσιεύει τις πραγματικές απώλειες στη Συρία, καθώς προσελκύει έτσι την μεγάλη και δικαιολογημένη οργή των Τούρκων πολιτών.
Ο Ρόζιν σημείωσε ότι οι απώλειες στο Ιντλίμπ υποτιμούνται συστηματικά, δεδομένου ότι η δημοτικότητα του Ερντογάν πέφτει συνεχώς από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης “Πηγή της Ειρήνης” εντός της Τουρκίας.
"Η στήριξη του Ερντογάν έπεσε ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη ραγδαία αύξηση των απωλειών και την απουσία σημαντικών στρατιωτικών αποτελεσμάτων. Οι προσπάθειες για υπονόμευση των θυμάτων είναι μια φυσική πορεία σε αυτή την κατάσταση", πρόσθεσε ο ειδικός.
Ο Ρόζιν ανέφερε επίσης ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να επιβάλει ένα ακόμη πιο ασφυκτικό καθεστώς, διατηρώντας το σημερινό status quo, αλλά η πίεση από τη Ρωσία, τη Συρία και το Ιράν δεν θα επιτρέψει στον Τούρκο ηγέτη να συνεχίσει αυτή την τακτική.
Ως αποτέλεσμα, "όλα θα τελειώσουν με μια νέα επίθεση στο Ιντλίμπ η οποία θα επιφέρει ακόμα πιο σοβαρό ανθρώπινο κόστος για την Τουρκία", δηλώνει οίδιος.
Η πολιτική του Ερντογάν επιφέρει όμως και δεκάδες θανάτους τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού και στη Λιβύη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αρνείται τη συμμετοχή της χώρας στις εχθροπραξίες, ενώ πριν μερικές ημέρες η Τουρκία αρνήθηκε να παραλάβει τα σώματα των νεκρών Τούρκων στρατιωτικών που πρότειναν οι δυνάμεις του Χαφτάρ.
Ζοφερό οικονομικό τοπίο εν μέσω πανδημίας 
Μέσα σε αυτό το τρομερό σκηνικό η πτώση της τουρκικής λίρας οδήγησε σε πτώση και των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών στην Ευρώπη την Παρασκευή, καθώς η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια μεγάλη αύξηση στις λοιμώξεις και στους θανάτους από τον κορωνοϊό.
Η λίρα έπεσε κατά 1,1 τοις εκατό φτάνοντας στα 6,46 δολάρια στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Ο δείκτης μετοχών BIST 100 έπεσε κατά 1,7% ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στις 89.988 μονάδες.
Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαιναν από κορωνοϊό στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 1.196 και έφτασαν στις 3.629, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας αργά χθες Πέμπτη.
Η Τουρκική Ένωση Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων (TÜSİAD), η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, απέστειλε μια επιστολή στον Ερντογάν, καλώντας τον να εφαρμόσει ισχυρότερα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, ανέφερε το Bloomberg σήμερα Παρασκευή.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu κάλεσε την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη.
Η τουρκική ιατρική ένωση προειδοποίησε επίσης ότι τα μέτρα απομόνωσης της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και την κάλεσε να παράσχει στους εργαζομένους άδεια μετ' αποδοχών προκειμένου να αποτραπεί η ανάμειξη εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς πήγαιναν στην εργασία.
Μιλάμε δηλαδή, για το τέλειο σκηνικό εξέγερσης στην Τουρκία το οποίο με τη βοήθεια των Γκιουλενιστών που παραμονεύουν για δεύτερο πραξικόπημα εφόσον απαιτηθεί, θα επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή σκυτάλης στη χώρα ρίχνοντας από την εξουσία το ΑΚΡ σε καμία περίπτωση όμως αναίμακτα.

πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου