5


Translate

4 Σεπ 2021

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΞΑΝΘΕΣ

Πώς με τα χρόνια και τους καιρούς πέρασε ο μύθος ότι η ξανθιά γυναίκα είναι ηλίθια, σαχλοκούδουνο. Παρά το γεγονός ότι πριν μερικούς μήνες ένα 16χρονο ξανθό κορίτσι από το Έσεξ της Αγγλίας σ’ένα τεστ ευφυϊας, αναδείχθηκε πρώτη, με τον υψηλώτερο δείκτη I.Q. Φυσική ξανθιά, μάλιστα.
Όλα έχουν την αιτία τους.
Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Πάντα απασχολούσε η ξανθιά, όπως και τα γαλάζια μάτια. Άστο αυτό. Μην το μπερδέψουμε. Μιλάμε για το ξανθό μαλλί και από κοντά το ανοιχτόχρωμο του δέρματος. Λοιπόν.
Υμνήθηκε το «ξανθό γένος» από την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αναγέννηση, τη ναζιστική Γερμανία, βέβαια, που μίλησε για την αρεία φυλή.
Στο μεσαίωνα, από την άλλη, το ξανθό μαλλί παρέπεμπε στη διαφθορά, στην ανωμαλία, στο ανεξήγητο. Όπως στη συντηρητική Αγγλία, στα ελισαβετιανά χρόνια το ξανθό μαλλί βρώμαγε μυστήριο, δαιμονισμό, διαβολισμό.
Και έφθασε το πράμα στον καιρό μας, όπου η μία στις τρεις γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά. Για να φαίνονται… χαζές; Γιατί, όχι; Όταν οι πονηρές γνωρίζουν «ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές», σύμφωνα με το σλόγκαν, επειδή είναι ευκολομεταχείριστες. Λιγώτερο δύσκολες από τις μελαχροινές.
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου