5


Translate

3 Μαρ 2020

Χρειάζεται τρελογιατρό ο άνθρωπος ! -Κυρίτσης ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα σκηνοθετεί πόλεμο στον Έβρο»

Απίστευτη δήλωση την ώρα που τα σύνορα πολιορκούνται...
Με άρθρο του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης επιχειρεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι στον Έβρο «σκηνοθετεί» έναν πόλεμο την ώρα που οι εικόνες από τα σύνορα κάνουν τον γύρο του κόσμου
δείχνοντας την προσπάθεια εισβολής από χιλιάδες μετανάστες.
Αν και στο άρθρο, κατά παρέκκλιση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει ως «προφανή» την «εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από τον Ερντογάν» συνδέει και αυτός τις εξελίξεις με τα όσα έγιναν στη Λέσβο και τη Χίο και σημειώνει:

«Μετά από το φιάσκο και τα αίσχη των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, οι αφελείς του Μαξίμου έχουν θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα να ανακτήσουν το δεξιό κοινό σκηνοθετώντας έναν πόλεμο στον Έβρο».

Και αφού κάνει λόγο για «εσωτερικό χειρισμό του χειρίστου είδους» υποστηρίζει πως στον Έβρο «Έχουμε από τη μια πλευρά στρατό και αστυνομία και από την άλλη μερικές χιλιάδες ανθρώπους, διαφόρων εθνικοτήτων, πολλές οικογένειες με παιδιά, μωρά και κατοικίδια, που έχουν όλοι εξαπατηθεί από τον Ερντογάν. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αντίθετα είναι κάτι που μπορεί να καταλήξει σε ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία να βρεθεί η Ελλάδα υπόλογη»

Και καταλήγει: «η ρητορική της κυβέρνησης στο θέμα παράγει ήδη αντιπροσφυγική όξυνση: το είδαμε στη Λέσβο με επιθέσεις εναντίον λέμβων στη θάλασσα, ξύλο σε δημοσιογράφους, φωτιά σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ από ακροδεξιούς».

πηγη ksipnistere
μονταζ teo    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου