5


Translate

21 Μαρ 2020

"Πανδημία" οι μπαχαλάκηδες! Ετοιμάζουν γενικό χτύπημα εν μέσω Covid-19; Συνεργασία με Ιταλούς & Γερμανούς

Γερμανία: Ριζοσπάστες αριστεροί ζητούν εξέγερση εν μέσω πανδημίας
Ο ιστότοπος Indymedia, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση της Γερμανίας ως εξτρεμιστική ομάδα του αριστερού χώρου, δημοσίευσε μια έκκληση για εξέγερση,
λεηλασίες και επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο σε μια προσπάθεια να διαταράξει τη γερμανική παραγωγικότητα, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για τις επιπτώσεις της έκρηξης, σύμφωνα με την Der Tagesspiegel. «Προσπαθούμε να κάνουμε τη δική μας επαναστατική συνεισφορά στα κρούσματα οργής, θυμού, διαμαρτυριών, λεηλασιών και ταραχών», είπε ο συγγραφέας με το όνομα «Anticalypse» στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
Το Indymedia θεωρείται ως μία από τις κύριες πύλες για τους βίαιους αριστερούς εξτρεμιστές στη Γερμανία. Το 2018 το Υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε ένα άλλο site που ανήκε στο συλλογικό όργανο της Indymedia ως αντισυνταγματικό, μολονότι από τότε παραδέχθηκαν ότι η απαγόρευση ήταν αναποτελεσματική για να σταματήσει η ομάδα. Η γερμανική αριστερά έχει ήδη δείξει ότι δεν πρόκειται μόνο για συζήτηση σχετικά με τέτοιες απειλές. 
Τον Σεπτέμβριο, οι εξτρεμιστές του αριστερού μπλοκ επιτέθηκαν σε ηλεκτρικά καλώδια που εξυπηρετούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πράξεις που ανάγκασαν για κάποιο διάστημα τον τερματισμό ορισμένων σιδηροδρομικών μεταφορών. Τέτοιες ομάδες συμμετείχαν επίσης σε ταραχές κατά τη σύνοδο κορυφής της G-20 στο Αμβούργο τον Ιούλιο του 2017. Ως εκ τούτου, οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τις απειλές των ριζοσπαστών. Οι υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι οι εξτρεμιστές θα περιμένουν μέχρι να εξασθενήσει η δημόσια τάξη πριν χτυπήσουν.
Πιστεύεται ότι οι προσκλήσεις για βία κατά τη διάρκεια της επιδημίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε φυλλάδιο που εκδόθηκε από Ιταλούς αριστερούς εξτρεμιστές. Έπειτα έφτασε στο Indymedia μέσω των Ελλήνων αριστεριστών, σύμφωνα με την Der Tagesspiegel.
Οι Γερμανοί εξτρεμιστές εξτρεμιστές έχουν επίσης εκφράσει μερικές φορές υποστήριξη για τη βία της τζιχάντ.
Στην ελληνική πλευρά τώρα, αυτοαποκαλούμενες αναρχικές ομάδες έχουν ξεκινήσει δράσεις με αφορμή τον κορωνοϊό και βέβαια όπως πάντα σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό και την κυβερνητική πολιτική. Χθες πραγματοποιήσαν παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 91.4» στην Θεσσαλονίκη. “Η παρέμβαση αυτή είχε ως στόχο να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε στο βαθμό των δυνάμεων μας την δυνατότητα να υπάρξουμε στην δημόσια σφαίρα παρ΄ όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού” αναφέρουν. Στην δε μακροσκελή τους ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Την ίδια στιγμή που τα κυρίαρχα μίντια αναπαράγουν ασταμάτητα την “ατομική ευθύνη” του καθενός μας, δεν μπορούμε παρά να αντιληφθούμε πως το ζητούμενο είναι η συγκάλυψη της κρατικής ευθύνης για την όλη κατάσταση. Έτσι ακόμα και τα, σε περιπτώσεις αναγκαία μέτρα της κοινωνικής απομάκρυνσης, οφείλουμε να τα βλέπουμε με καχυποψία ιδίως γύρω από τη διάρκεια τους. Η στρατιωτικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων, ο απόλυτος έλεγχος, ο διαρκής φόβος που αναπαράγουν οι τηλεοράσεις, οι εξατομικευμένες λύσεις, η στοχοποίηση φορέων του ιού ή απλά και μόνο ανθρώπων που βήχουν θα είναι κουσούρια που θα μείνουν και που θα πρέπει να μην αφήσουμε να μονιμοποιηθούν τόσο πριν όσο κυρίως μετά το τέλος της πανδημίας”.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν και πόσο θα εκμεταλλευτεί η "πέμπτη φάλαγγα" που δα στο εσωτερικό της χώρας το γεγονός πως η χώρα μας μάχεται σε δύο μέτωπα, στον Έβρο και στην πανδημία του κορωνοϊου. 

πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου