5


Translate

8 Μαρ 2020

Delete στο παρελθόν

Τι θα γινόταν αν κάποιος άνθρωπος έμπαινε σε μαύρη τρύπα; 
Στο ερώτημα που διχάζει την επιστημονική κοινότητα εδώ και δεκαετίες ανέλαβαν να δώσουν απάντηση ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά
θα έσβηνε το παρελθόν του και θα μπορούσε να ζει άπειρες φορές το μέλλον. Πολλοί αστροφυσικοί πιστεύουν ότι αν κάποιος άνθρωπος πλησιάσει μια μαύρη τρύπα εκείνη θα τον «ρουφήξει» εξαιτίας της μεγάλης βαρύτητας που διαθέτει και θα τον κάνει κομμάτια. Αντίθετα, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον Πίτερ Χιντζ, δημιούργησαν τη θεωρία κατά την οποία στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας ανατρέπονται οι νόμοι της φυσικής, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μπορεί να επιβιώσει από το εξαιρετικά ισχυρό βαρυτικό πεδίο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Physical Review Letters», στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας υπάρχει ένα όριο, πέρα από το οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι της φυσικής όπως τους γνωρίζουμε.
Οταν ξεπεραστεί αυτό το όριο, εξηγούν οι ερευνητές, «ο χρόνος και ο χώρος υπάρχουν με τη μορφή μιας ατελείωτης στιγμής». Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα «να αποκοπεί από το παρελθόν του και να μην έχει κάποιο συγκεκριμένο μέλλον» ο άνθρωπος που θα βρεθεί στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα διαγραφεί το παρελθόν του και θα ζει μεταξύ ατελείωτων εκδοχών του μέλλοντος, σύμφωνα με τον «Independent».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου