5


Translate

3 Μαρ 2020

Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την οκτάδα της EuroLeague!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κοντράρονται απόψε (21:00) στο κατάμεστο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της EuroLeague, σ’ ένα παιχνίδι κομβικό για τη «μάχη» της οκτάδας.
Μετά τη ματσάρα στον πρώτο γύρο και τη νίκη του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ, οι δύο «αιώνιοι» συγκρούονται στο φαληρικό γήπεδο
με φόντο το προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που βρίσκονται σε πιο δεινή θέση και «καίγονται» για τη νίκη, διότι είναι εκτός οκτάδας και σε περίπτωση ήττας θα εξανεμιστούν οι ελπίδες τους για πρόκριση.
Οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 11-15 και χρειάζονται τουλάχιστον πέντε νίκες στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές για να πετύχουν τον στόχο τους.
Από την άλλη, οι πράσινοι είναι σε καλύτερη θέση, αφού έχουν ρεκόρ 14-12, όμως παρά το γεγονός ότι είναι στην έκτη θέση και φαινομενικά πατάνε γερά, έχουν μπροστά τους πρόγραμμα-βουνό.
Συνολικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει σίγουρα άλλες τρεις νίκες για να ηρεμήσει, ενώ στα αρνητικά είναι αναμφίβολα η εικόνα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του, πέρα από τους Σπανούλη και Χαραλαμπόπουλο, και τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει 100% το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τη Βιλερμπάν πριν από περίπου δύο βδομάδες.
Από εκεί και πέρα, όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, με τον Ρούμπιτ και τον Πρίντεζη να παίρνουν χρόνο και στο «5» αναγκαστικά, ελλείψει Μιλουτίνοφ.
Από την άλλη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Ρικ Πιτίνο αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Παππά, στέλνοντας μήνυμα μετά και τον αποκλεισμό του από το παιχνίδι με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα, ενώ δεν θα τον έχει στη διάθεσή του ούτε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Έλληνας γκαρντ θα είναι και ο μοναδικός απών, αφού οι Βουγιούκας και Παπαγιάννης είναι κανονικά στη δωδεκάδα.
Διαιτητές στο ντέρμπι θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague:
Τρίτη 3/3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 19:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Χίμκι 20:00
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 21:00
Βιλερμπάν-Βαλένθια 21:45
Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 (κεκλεισμένων των θυρών)
Τετάρτη 4/3
Φενέρμπαχτσε-Ερυθρός Αστέρας 19:45
Άλμπα Βερολίνου-Μπαρτσελόνα 21:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές 21:15
Μπάγερν Μονάχου-Μπασκόνια 21:30


πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου