5


Translate

4 Μαρ 2020

Γιατί η Εθνική δεν μπορεί να έχει δεύτερη ευκαιρία για το Μουντιάλ μέσω Nations League

H κλήρωση του Nations League έφερε την Ελλάδα στο 3ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας αντιμέτωπη με την Μολδαβία, την Σλοβενία και το Κόσοβο.
Στη 2η... έκδοση της συγκεκριμένης διοργάνωσης η Εθνική μας ομάδα θα μπει να διεκδικήσει την άνοδο στη Β' κατηγορία.
Δυστυχώς, όμως, την κάκιστη πορεία που είχε στο 1ο Nations League την βρίσκει μπροστά της για μια ακόμα φορά και δεν θα μπορέσει να ελπίζει μέσω αυτής της διοργάνωσης να ελπίζει σε μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης για το Μουντιάλ του Κατάρ.
Ενώ, αν είχε βγει πρώτη στον όμιλο αντί της Φινλανδίας, θα είχε κερδίσει αφενός την άνοδο στη Β' κατηγορία και αφετέρου θα μπορούσε να ελπίζει και σε συμμετοχή στα πλέι οφ για το Κατάρ, αν δεν τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού της ομίλου. Χώρια, βέβαια, την αυτοκτονία με την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από την Εσθονία, που μας στέρησε και τη 2η θέση με την οποία θα είμαστε εμείς στα πλέι οφ για το Euro 2020 που θα γίνουν στο τέλος του μήνα αντί της Ουγγαρίας. 
Και γιατί συμβαίνει αυτό.
Από τους 10 προκριματικούς ομίλους που θα σχηματιστούν στην ευρωπαϊκή ζώνη, οι πρώτοι θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ.
Από εκεί και πέρα στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν συνολικά 12 ομάδες για τρεις θέσεις. Θα είναι οι 10 δεύτεροι των ομίλων και οι 2 βαθμολογικά καλύτερες  από όλους τους ομίλους του Nations League, οι οποίες φυσικά δεν θα έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ ή δεν έχουν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ μέσω των προκριματικών. Θα συγκροτηθούν 3 φάιναλ φορ από τα οποία οι νικήτριες ομάδες θα πάρουν τα εναπομείναντα διαθέσιμα εισιτήρια για τα γήπεδα του ασιατικού Μουντιάλ.
Το σύνολο των ομάδων στην Α' και την Β' κατηγορία είναι 24 (12 σε κάθε κατηγορία). Επομένως, ακόμα κι αν και οι 20 που θα βγούν 1ες και 2ες προέρχονται από αυτές, θ΄απομένουν άλλες τέσσερις, από τις οποίες στα πλέι οφ θα μπουν μόνο οι δύο καλύτερες με βάση την ειδική κατάταξη της UEFA για τη συγκεκριμένη διοργάνωση (κι εδώ να διευκρινήσουμε ότι από πλευράς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν έχει υπάρξει ούτε κάποια ειδική αναφορά ειδικά για τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της Β' κατηγορίας που αυτόματα θα υποβιβαστούν στη Γ'). 
Γι' αυτό ακριβώς το λόγο και η Εθνική μας δεν μπορεί να ελπίζει να μπει στα πλέι οφ για το Μουντιάλ μέσω του Nations league και θα πρέπει να βγει 1η ή 2η στον όμιλό της. 
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου