5


Translate

15 Απρ 2020

«Σφραγίζουν» τον πλανήτη ό,τι ώρα θέλουν: «Θα δούμε σε ΗΠΑ και Ευρώπη ένα 2ο, 3ο ίσως και 4ο κύμα κορωνοϊού»

«Κουράζουν» και απελπίζουν τους λαούς... 
Όλες αυτές οι άρσεις μέτρων που ετοιμάζονται σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική αυτή τη στιγμή ενδέχεται να είναι προσωρινές.
Αφορμή για διαδοχικά , ίσως ακόμη πιο εκτεταμένα, lockdown στον πλανήτη θα δώσουν νέα κύματα της πανδημίας του Covid-19.
Αυτό υποστηρίζουν πλέον ανοικτά όλο και περισσότεροι επιστήμονες ανά τον κόσμο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα ωστόσο ο διευθυντής του Κέντρου Δημόσιας Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΟΥ, Λόρενς Γκόστιν, για πρώτη φορά έκανε γνωστό ποια μορφή θα έχουν τα νέα κύματα κορωνοϊού.

Ο ίδιος προειδοποίησε για την εξάπλωση του ιού σε χώρες που έχουν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων σε ως επί το πλείστον τριτοκοσμικές συνθήκες.

Τέτοια μέρη είναι η Ινδία και οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Αν και στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας είδαμε να εφαρμόζονται μέτρα σκληρής καραντίνας, εντούτοις δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του Covid-19.

Το ίδιο γίνεται και στις αφρικανικές χώρες, διαμηνύει ο ειδικός του ΠΟΥ.

«Η πανδημία ετοιμάζεται να προελάσει σαν χιονοστιβάδα στην υποσαχάρια Αφρική και ίσως και την ινδική υποήπειρο.

Ακόμη κι αν καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, αν η Covid-19 μαίνεται σε άλλες περιοχές του πλανήτη, στη διασυνδεδεμένη παγκόσμια κοινωνία που ζούμε, θα επιστρέψει».

Κατά τον ίδιο αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει νέα διαδοχικά κύματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ και επομένως επιστροφή των μέτρων σκληρής καραντίνας:

«Θα έλεγα δε ότι αν ξεφύγει από κάθε έλεγχο σ’ αυτές τις χώρες χαμηλότερων εισοδημάτων, θα δούμε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ένα δεύτερο, ένα τρίτο κι ακόμη κι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην πραγματικότητα, επομένως, είμαστε τόσο ασφαλείς όσο κι ο πιο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα». 

(Screenshot)
πηγη ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου