5


Translate

15 Μαΐ 2020

Φανατικοί του Ερντογάν απειλούν την αντιπολίτευση με δολοφονίες & βιασμούς

Το απόλυτο χάος στην Τουρκία
Χιλιάδες φανατικοί υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας άρχισαν να διώκουν τις προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας hashtag στα κοινωνικά δίκτυα με απειλές περί δολοφονιών και βιασμών,
σε μια ξεκάθαρη εικόνα λίγο πριν την έκρηξη στην Τουρκία.  
Οι αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγορούνται για υποκίνηση πραξικοπήματος και εξέγερση από χιλιάδες μέλη του AKP και των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει «φασιστική νοοτροπία που δεν μπορεί να διακόψει την υπεροχή της εθνικής βούλησης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των εκλογών και εξακολουθεί να λαχταρά την ξένη κηδεμονία, τα πραξικοπήματα και τις χούντες».
Μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, η φιλοκυβερνητική δημοσιογράφος Sevda Noyan είπε ότι η οικογένειά της θα μπορούσε να "σκοτώσει 50 άτομα" για να υποστηρίξει τον Τούρκο πρόεδρο σε περίπτωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του.
Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος Fatih Tezcan, ένας άλλος υποστηρικτής του Ερντογάν, επανέλαβε μια παρόμοια στάση στις 11 Μαΐου, απειλώντας τη ζωή γυναικών και παιδιών που σχετίζονται με υποθετικούς συνωμότες.
"Το αίμα εκατομμυρίων θα χυθεί για μια σταγόνα αίματος του Ερντογάν", δήλωσε ο Τεζάν σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο διαδίκτυο.
Εμπνευσμένοι από φιλοκυβερνητικές προσωπικότητες, χιλιάδες υποστηρικτές του AKP απειλούν εξέχουσες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, όπως ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμαμόγλου, ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η πρόεδρος του CHP Κωνσταντινούπολη, Canan Kaftancioglu, ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Κόμματος Figen Yuksekdag και η δημοσιογράφος Νεβσίν Μενγκού.
Χθες είχαμε πλήρη επιβεβαίωση περί ανώμαλης καταστάσεως στην Τουρκία από τη ρωσική εφημερίδα ITAR Tass, η οποία παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για επικείμενη εμφύλια σύγκρουση, κάτι που επιβεβαιώνει και τη μαζική πολιτική δίωξη Ιμάμογλου αλλά και το άσχημο οικονομικό τοπίο στη χώρα.  
"Δεδομένου ότι η τουρκική κοινωνία είναι διχασμένη και εξαιρετικά πολιτικοποιημένη, τόσο οι υποστηρικτές του Ερντογάν, όσο και οι εθνικιστικές και οι ευρασιατικές δυνάμεις, είναι εξοπλισμένες με αυτόματα όπλα. Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος‘, προειδοποίησε ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Kerim Has μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα.
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλιτσάρογλου απέρριψε αυτά τα σενάρια, λέγοντας ότι είναι επιθυμία του καθεστώτος να κρύψει την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα, η οποία έχει έρθει στο χείλος του γκρεμού εν μέσω πανδημίας.
Τα χειρότερα για την Τουρκία δεν έχουν έρθει ακόμη αλλά σύντομα θα έρθουν με έναν πιθανό εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους ισλαμιστές και τους ευρωπαϊστές, ο οποίος θα είναι αμείλικτος και σίγουρα πολύ άγριος.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου