5


Translate

15 Μαΐ 2020

Περιμένουν άμεσο «χτύπημα» της Τουρκίας – Τριπλός κίνδυνος και «συναγερμός» ξανά στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)


Γιατί βιάζεται η Τουρκία...
Δημοσίευμα της ερντογανικής εφημερίδας «Yeni Safak» δίνει το δείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Τουρκία στο Αιγαίο. Μία Τουρκία, η οποία βιάζεται να προβεί σε κινήσεις και θα δείτε στο τέλος γιατί!
Όσο παράλογες κι αν φαίνονται τώρα οι επιδιώξεις της Τουρκίας
στον παρακάτω χάρτη της εγκάθετης εφημερίδας, είναι βέβαιο πως θα ενταχθούν στην καθημερινότητα των τουρκικών προκλήσεων με απώτερο στόχο να εισέλθουν στην τελική ατζέντα των διαπραγματεύσεων που εύχονται να ξεκινήσουν με την Αθήνα.



Η τακτική είναι γνωστή: «Διεκδικώ πολλά και στο τέλος ό,τι πάρω κέρδος είναι».
Βέβαια η θεωρία των Τούρκων συνοδεύεται και από πράξεις, όπως οι κινήσεις εντός Κυπριακής ΑΟΖ, η επιθετικότητα στο Αιγαίο κοκ.
Στο ΓΕΕΘΑ όμως έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε σχέδιο τριπλής πρόκλησης!
ΕΒΡΟΣ
Η Τουρκία, αδυνατώντας να ξεπεράσει την πανωλεθρία στον Έβρο, θεωρείται βέβαιο από τους ιθύνοντες των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσει να στήσει κάποιο επεισόδιο.
Μάλιστα, την Τετάρτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ, προωθήθηκαν ξανά τουρκικά στρατεύματα προς τα ελληνικά σύνορα.
.
ΑΙΓΑΙΟ
Κυκλοφορεί το σενάριο, η Τουρκία να προσπαθήσει να στείλει ταυτόχρονες καραβιές αλλοδαπών, που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν παράνομα στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα κορωνοϊό. Ήδη στην Λέσβο πήραμε μια πρώτη γεύση, καθώς μία βάρκα που κατόρθωσε να φτάσει στο ακριτικό νησί, παρά τα σκληρά μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας, είχε μέσα κρούσματα της γνωστής πλέον σε όλους μας ασθένειας.
Μία υγειονομική βόμβα, για την οποία το ΓΕΕΘΑ έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
.
ΚΡΗΤΗ
Παράλληλα με το δημοσίευμα της Yeni Safak που διεκδικεί νησιά στο Αιγαίο αλλά και την Κρήτη, όλως τυχαίως, με διαφορά λίγων ωρών, ήρθαν δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, για έναρξη του προγράμματος γεωτρήσεων μες στις επόμενες 90 ημέρες στην Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνοντας το κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ, που το έχουν τεμαχίσει βάσει του τουρκολιβυκού παράνομου μνημονίου.
Οι Τούρκοι θέλουν να στείλουν νοτίως της Κρήτης το τρίτο νεοαποκτηθέν γεωτρύπανο.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την ελληνική πλευρά, είναι πως η Τουρκία δείχνει να βιάζεται, αφενός  γιατί τα εσωτερικά πολιτικοοικονομικά προβλήματα πληθαίνουν για τον Ερντογάν, αφετέρου γιατί στην Λιβύη ο σύμμαχος της Άγκυρας Σάρατζ κινδυνεύει να ανατραπεί από τον Στρατάρχη Χάφταρ. Ως εκ τούτου, η Τουρκία ενδεχομένως επιδιώξει το συντομότερο να έχει δημιουργήσει δεδομένα, αν όχι τετελεσμένα, τα οποία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.
 πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου