5


Translate

19 Ιουν 2020

Όταν δεν «Σε βρίσκει η ποίηση»

Εκεί πάνω «Σε βρίσκει η ποίηση»
 «Εκεί που αναρωτιέσαι για πράγματα που πρώτη φορά αντικρίζεις…
για πράγματα που έλεγες δεν θα συμβούν ποτέ
και τώρα συμβαίνουν μπρος στα μάτια σου…
για πράγματα που πουλιούνται μόλις πιάσουν
κατάλληλη τιμή
για πράγματα που σάπισαν με το πέρασμα του καιρού
ή που ήσαν σάπια απ' την αρχή και δεν το έβλεπες…
για πράγματα σοβαρά ή ανόητα που ρίσκαρες τη ζωή σου
για πράγματα σημαντικά που τα κατάλαβες αργότερα
για πράγματα που τα φοβήθηκες κι απέφυγες 
ν´ αναλάβεις…
για πράγματα που σου έτυχαν χωρίς να τα περιμένεις
για πράγματα που μόνο τα ονειρεύτηκες
και κάποτε, μία στις χίλιες πραγματώθηκαν...
Εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση.»
Αυτά λέει ο αγαπημένος Τίτος Πατρίκιος.
Ύστερα θα μιλήσει ο φίλος Θόδωρος Γρηγοριάδης.
Κι ύστερα σε πλακώνει η «αστική ποίηση» των πρωτοκόλλων και της αποστειρωμένης εμπειρογνωμοσύνης, η «ανάγνωση» των κειμένων για το… αμόλυντο σεξ στους οίκους ανοχής.  
 Ένα κείμενο για για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την αντι-ποίηση στα κολαστήρια της δουλειάς, δεν θα το δει κανείς. Ή μάλλον ελάχιστοι.
Διαβάζω, λοιπόν, ότι η εταιρεία καλλυντικών Notos Galleries του Ομίλου Παπαέλληνα, εφαρμόζει  «πολιτικές επιτήρησης εμπνευσμένες απο την κινεζική δυστοπία που φημίζεται για τα συστήματα μαζικής επιτήρησης του πληθυσμού της, απαιτεί από τους εργαζομένους της να υπογράψουν μία νέα συλλογική σύμβαση… (με την οποία) η εταιρεία θα μπορεί να ελέγχει τους εργαζόμενους ανά πάσα στιγμή, καθ᾽ όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους, για επίπεδα αλκοόλ, ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, καθώς και να τους υποβάλλει σε ψυχολογικά τεστ. Αν κάποιος/α εργαζόμενος/η έχει κάποια ψυχική ασθένεια που χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, η οποία και χορηγείται από ειδικούς για να είναι το άτομο λειτουργικό και όχι το αντίθετο, θα κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του/της. Αυτό, αφού η ίδια η σύμβαση προβλέπει περαιτέρω «την απροειδοποίητη και αζήμια καταγγελία της σύμβασης εργασίας» από την πλευρά της εταιρείας… η εταιρεία απαιτεί να έχει το δικαίωμα να ελέγχει το ιατρικό σου απόρρητο, που υπάγεται στα προσωπικά σου δεδομένα… οι τακτικές που η Notos Galleries εισάγει και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και από άλλες επιχειρήσεις, ξεφεύγουν από τα αντεργατικά μέτρα και ξεκινάει ένας νέος κύκλος που τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων, απειλούνται… Οι αυθαιρεσίες σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας των εργατών έχουν και θα έχουν συνέπειες. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας.» Αυτό το «γράφειν» ανήκει στην «Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας» και αφορά αυτούς που δεν τους «βρίσκει η ποίηση», καμία ποίηση. Γιατί αυτοί είναι μια ζωή ενέχυρο στο τίποτα... 
πηγη artinews.gr
 μονταζ teo    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου