5


Translate

21 Ιουν 2020

Ο Ερντογάν προετοιμάζει το κλίμα για τον Έβρο: «Απάνθρωπα τα όσα έγιναν στα σύνορα με την Ελλάδα»!

Ως προετοιμασία για μια νέα απόπειρα εισβολής αλλοδαπών στον Έβρο χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις του Ερντογάν σε τηλεοπτικό μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για κάποιο φεστιβάλ ταινιών με θέμα τη μετανάστευση που πραγματοποιείται στην Tουρκία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ  παρουσιάζουν εκτενώς τις δηλώσεις Ερντογάν αλλά κυριότερα τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι φέρθηκε απάνθρωπα απέναντι σε χιλιάδες μετανάστες που ενώ δοκιμάζονταν από τον κορωνοϊό  είχαν να αντιμετωπίσουν και την «βάναυση συμπεριφορά των Ελληνικών αρχών».
Ως απάνθρωπα και καταδικαστέα ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν τα όσα έγιναν στον Έβρο στα σύνορα με την Ελλάδα και τους «πρόσφυγες» λέγοντας πως αυτές οι εικόνες πρέπει να προβληματίσουν και να λογικέψουν την Ευρώπη.
Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την έναρξη ενός φεστιβάλ ταινιών με θέμα τη μετανάστευση.
Όπως είπε στη Μεσόγειο τα τελευταία 8 χρόνια 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη, ενώ άλλες 10.000 Σύροι ανήλικοι που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη τώρα αγνοούνται.
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου