5


Translate

10 Ιουλ 2020

Προμαχώνας: Τουλάχιστον 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε τουρίστες

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το Plan B
Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη γειτονική Βουλγαρία, αλλά και τη Ρουμανία, με τους υπεύθυνους του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί επιτόπου τους ελέγχους να αναφέρουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί
όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα «εισαγόμενα» κρούσματα στη χώρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 25 τουρίστες που εισήλθαν σήμερα από τον Προμαχώνα εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. 
Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη γειτονική Βουλγαρία, αλλά και τη Ρουμανία, με τους υπεύθυνους του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί επιτόπου τους ελέγχους να αναφέρουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.
Tο Plan B
Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το Plan B, περίπτωση έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τρία στάδια:

1. Έλέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
2. Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.
3. Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.
«Πορτοκαλί συναγερμός» μετά τα 50 κρούσματα
Συναγερμός σήμανε χθες με την ανακοίνωση 50 νέων κρούσματων από τον ΕΟΔΥ, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με προχθες [είχαν ανακοινωθεί 33 κρούσματα], εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, από τα υπόλοιπα κρούσματα τα τρία είναι σε τουρίστες που πήγαν αυτοβούλως σε εργαστήρια για έλεγχο. Επιπρόσθετα, ακόμη επτά κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική, έξι στην Θεσσαλονίκη, έξι στην Ξάνθη, δύο στην Καβάλα, και από ένα σε Χαλκιδική και Ροδόπη.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επιπρόσθετα 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από το σύνολο των 3672 κρουσμάτων, 919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). 
πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου