5


Translate

1 Ιουλ 2020

“Μυστικός Δείπνος” με μαύρο Χριστό λόγω Black Lives Matter!

Σε εκκλησία της Αγγλίας από 4 Ιουλίου
Μια εικόνα του “Μυστικού δείπνου”, όπου ο Ιησούς Χριστός είναι βαμμένος μαύρος, τοποθετήθηκε στο βωμό του καθεδρικού ναού του Αγίου Άλμπανυ στη Βρετανία, αναφέρει η The Daily Mail.
Η εικόνα είναι μια επανερμηνεία του διάσημου έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Αναφέρεται ότι αυτό γίνεται προς υποστήριξη του κινήματος φυλετικής δικαιοσύνης, Black Lives Matter. Ο πίνακας δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνη Lorna May Wadsworth το 2009.
Στις 28 Ιουνίου ο Αρχιεπισκοπος Καντερμπουρυ Justin Welby υπενθύμισε τη μεσΑνατολική προέλευση του Χριστού λέγοντας πως δεν μπορούσε να είναι λευκός και είπε πως η Αγγλικανική Εκκλησία θα επανεξετάσει τις εικόνες και τα αγάλματα του “λευκού Χριστού”
Ο ηγούμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Άλμπανυ, γράφει η εφημερίδα, συμφώνησε να τοποθετήσει την εικόνα στο βωμό λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κλήση του επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Η εικόνα δημιουργήθηκε το 2009 και η Lorna May Wadsworth ζωγράφισε τον Χριστό από έναν μαύρο κάτοικο της Τζαμάικα.
"Η εκκλησία δεν είναι σε τόσο σταθερή θέση για να κηρύττει σε άλλους για φυλετική ή οποιαδήποτε άλλη δικαιοσύνη ... Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία, οπότε μετατρέψαμε το Βωμό μας σε ένα μέρος για προβληματισμό και προσευχή, βάζοντας τον πίνακα που ζωγράφισε η Λόρνα στο κέντρο". - αναφέρει η δημοσίευση του καθεδρικού ναού.
Η καλλιτέχνης, επισημαίνει το Daily Mail, αμφισβητεί τον «δυτικό μύθο» ότι ο Ιησούς Χριστός θα πρέπει να μοιάζει με έναν λευκό
«Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο Χριστός πιθανότατα είχε χαρακτηριστικά της Μέσης Ανατολής, αλλά για αιώνες οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες παραδοσιακά παριστάνουν τον Χριστό όπως φαντάστηκαν ... Ο τρόπος που τον απεικονίζω είναι εξίσου« ακριβής » , όπως η ιδέα ότι μοιάζει με Φλωρεντίνο, η οποία θεωρείται σωστή », αναφέρει η καλλιτέχνης.
Η δημοσίευση σημειώνει ότι ο καθεδρικός ναός θα είναι συνεχώς ανοιχτός σε πιστούς και τουρίστες από τις 4 Ιουλίου.
πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου