5


Translate

19 Ιουλ 2020

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ για τη συγκάλυψη της τραγωδίας στο Μάτι! «Θα σου ανοίξουν τον κ**λο... Θα τα βάλεις με την Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια...»

ΔΙΑΛΟΓΟΙ- ΦΩΤΙΑ για ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ Ευθυνών στην τραγωδία στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 με τους 102 νεκρούς.  
Ο πραγματογνώμονας Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη-με εισαγγελική παραγγελία- να διαλευκάνει τις ευθύνες αρμοδίων και των αιτιών της τραγωδίας, φαίνεται να ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΙΕΣΕΙΣ από τον τότε Αρχηγό
της ΠΥ, Βασίλη Ματθαιόπουλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Λιότσος ηχογράφησε τη συνομιλία, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για το τι ειπώθηκε!
-Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής απείλησε τον κ. Λιότσο λέγοντας: «Θάψ’ τα, σου μεταφέρω ΑΝΩΘΕΝ εντολές, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ. Η υπουργός αυτό μου είπε-Κάλεσέ τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων-ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».
-Και συνεχίζει ο Αρχηγός:"ΦΤΙΑΧΤΑ ΑΠΛΑ: ο άνεμος, τα πεύκα,τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα ΣΕ ΣΧΙΣΟΥΜΕ… θες καμία δυσμενή;...«Πού πας να δείξεις ικανότητες με τα θηρία; Με 100 νεκρούς. Πού πας, ρε; Εάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΘΟΥΜΕ και θα σε σκίσουμε. Φτιάχ’ τα απλά και ας σε περάσουν για κουτό: Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία στ’ αρ***ια σου, τι θα πει ο εισαγγελέας; Τίποτα!Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα. Εάν δε σας κάνουν βάλτε άλλους (Πραγματογνώμονες). Κοίτα ποια έγγραφα έχουν, ποια δεν έχουν και θαψ’ τα (…) Τι είναι ο εισαγγελέας; Τώρα είναι, αύριο έφυγε».
-Μάλιστα, του επιτίθεται, επειδή ζητά έγγραφα από τη Δούρου, το Δασαρχείο και τον κατηγορεί ότι δεν έχει γνώσεις για να τα αξιολογήσει:«Τα βάζεις με το Δασαρχείο; Θα σου ανοίξουν τον κ**λο. Θα τα βάλεις με την Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια...»
.
πηγη press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου