5


Translate

3 Ιουλ 2020

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ» ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ ΣΤΟ…ΑΙΓΑΙΟ!!!

Σε μια πρωτοφανή προκλητικότατη κίνηση φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος να προχωρήσει η Τουρκία αυτή την φορά στο Αιγαίο πέλαγος, εκμεταλλευόμενη για άλλη μια φορά την ελληνική αδράνεια.
Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Adalou ajansı και αναδημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Akşam,
ο καθηγητής Οικονομικών και Διοικήσεως του πανεπιστημίου Kocaeli, o İrfan Kaya Ülger, παρουσίασε για πρώτη φορά δημόσια τα σχέδια που έχει η Τουρκία να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Ο Τούρκος καθηγητής υποστήριξε πως θα πρέπει η Τουρκία να σταματήσει την Ελλάδα που μετά την συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ στο Ιόνιο Πέλαγος επιδιώκει να διευρύνει την ελληνική ΑΟΖ.
Για τον λόγο αυτό η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει και σύμφωνα με την δυνατότητα που της δίνει υποτίθεται το άρθρο 75 του θαλασσίου δικαίου του ΟΗΕ, που συντάχτηκε το 1958, το συντομότερο σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο, που θα βασίζεται στην άποψη ότι τα νησιά σε κλειστή θάλασσα, όπως είναι το Αιγαίο, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και συνεπώς και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Μάλιστα επικαλείται την συμφωνία Ελλάδας Ιταλίας, που όπως υποστηρίζει (;;;), δεν έδωσε το δικαίωμα σε ελληνικά νησιά να έχουν υφαλοκρηπίδα.
Δηλαδή με λίγα λόγια εφαρμογή στην πράξη της Γαλάζιας Πατρίδας που προεκτείνει τα όρια της τουρκικής κυριαρχίας περίπου στην μέση του Αιγαίου Πελάγους
Άντε και εις ανώτερα!
TÜRKİYE NİN EGE DENİZDE TEK TARAFLI MEB ILANINI KAPISI ARALANDI = Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΟΖ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου