5


Translate

3 Ιουλ 2020

Οι Γερμανοί είπαν σήμερα την αλήθεια – Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε «τροχιά σύγκρουσης «με την Τουρκία…
Πλέον και διεθνή μέσα ενημέρωσης «βλέπουν» πως το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται όλο και πιο «θερμό» με την «σύγκρουση» Τουρκίας με Γαλλία ή Ελλάδα να περιμένει στο βάθος.
Η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», την οποία επικαλείται η Deutsche Welle, κάνει αναφορά στην κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας
με φόντο τα τεκταινόμενα στην Λιβύη.
Με τίτλο «Σύμμαχοι σε τροχιά σύγκρουσης» η εφημερίδα σημειώνει ότι «η επεκτακτική δράση της Τουρκίας στη Μεσόγειο εξοργίζει τις χώρες της περιοχής και τους νατοϊκούς εταίρους, με την Γαλλία να ζητά μάλιστα κυρώσεις μετά από θερμό επεισόδιο».
Η SZ αναφέρει πως «βασική αιτία της διαμάχης είναι η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη στο πλευρό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαράτζ αλλά και οι αξιώσεις της Άγκυρας σχετικά με πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα οποία διεκδικούν επίσης Κύπρος και Ελλάδα. Στην ανατολική Μεσόγειο επίκειται θερμό καλοκαίρι, με τον έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να μη αποκλείει ακόμη και στρατιωτική σύγκρουση».
Η γερμανική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί στην επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ στο Βερολίνο. «Ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε μεν τον φίλο του Χάικο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο και ανοιχτή στη διαμεσολάβηση του Βερολίνου. Ο Μάας κατέστησε όμως σαφές ότι ο διάλογος θα δυσκόλευε εάν η Τουρκία έστελνε ερευνητικά πλοία με στρατιωτική συνοδεία μπροστά στην Κρήτη ή την Κύπρο. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας στην ΕΕ μπορούν να τεθούν θέματα όπως η διευρυμένη τελωνειακή ένωση που διακαώς επιθυμεί η Τουρκία. Μπορεί να προκύψουν όμως και νέες κυρώσεις. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη συμπεριφορά της Άγκυρας, είπε ο Μάας. Στο Βερολίνο δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία, στο δε Παρίσι, την Αθήνα και τη Λευκωσία ακόμη λιγότερη», αναφέρει το ρεπορτάζ.
«Εδώ και καιρό η Γαλλία θεωρεί ότι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο απειλούνται από τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες. Γι΄ αυτό και ενίσχυσε τη στρατιωτική της συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο. Με την Κύπρο υπεγράφη ήδη στρατιωτική συμφωνία η οποία διασφαλίζει στο γαλλικό ναυτικό τη διαρκή χρήση της ναυτικής βάσης στη Λάρνακα. Η δε ”στρατηγική εταιρική σχέση” μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που συμφωνήθηκε στις αρχές του χρόνου είναι αρκετά πιο εκτενής. Δεσμεύει τη Γαλλία να έχει μια ενισχυμένη παρουσία φρεγατών στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο μια κοινής ”στρατηγικής εκφοβισμού”. Αν και δεν το λέει κανείς ανοιχτά, βασικός στόχος είναι η Τουρκία», αναφέρει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Βλέπουμε λοιπόν πως η Τουρκία ανησυχεί ακόμα και το Βερολίνο, παραδοσιακό σύμμαχο της Άγκυρας.
Οι Γερμανοί είπαν αυτή την φορά την αλήθεια! Και μόνο ο τίτλος «σε τροχιά σύγκρουσης», με αναφορά στις διαφορές Γαλλίας/Ελλάδας/Κύπρου με την Τουρκία, δείχνει πως τα πράγματα είναι σοβαρά και η χώρα μας οφείλει να είναι πανέτοιμη.
Φυσικά δεν αγάπησαν ξαφνικά την Ελλάδα! Απλά βλέπουν μια ανεξέλεγκτη Τουρκία να οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς την Δύση.
,
πηγη ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου