5


Translate

4 Αυγ 2020

Έκρηξη στη Βηρυτό: «Ήταν όπως η Χιροσίμα» είπε κλαίγοντας ο κυβερνήτης - Εικόνες αποκάλυψης

Στους 50 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες
- Δεν γίνεται λόγος για τρομοκρατική επίθεση - Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λιβάνου οι ισχυρές εκρήξεις οφείλονται σε εκρηκτικές ύλες που είχαν κατασχεθεί και φυλάσσονταν εδώ και χρόνια σε αποθήκη
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις δραματικές εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις δύο τεράστιες εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 25 ανθρώπους και άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 2.500 τραυματίες. Το μέγεθος της τραγωδίας είναι ανυπολόγιστο, με τον κυβερνήτη της Βηρυτού, Μαρουάν Αμπούντ, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία «αυτό που συνέβη είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι».

Ο Αμπούντ δήλωσε ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με μια ομάδα πυροσβεστών που είχε σπεύσει στο σημείο της καταστροφής. «Μια ομάδα 10 ανθρώπων έφτασε στο σημείο. Αυτό που συνέβη είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Έφτασαν εκεί και εξαφανίστηκαν. Είναι εθνική καταστροφή για τον Λίβανο. Δεν ξέρουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό», πρόσθεσε και κατέληξε: «Ευχόμαστε να βρεθεί ο υπεύθυνος».



blast1
blast2
blast3
blast4
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασσάν Ντιάμπ κήρυξε εθνικό πέθνος, ενώ το δραματικό περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και λίγο πριν από την ετυμηγορία στη δίκη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου