5


Translate

29 Σεπ 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό εγγύς υποστήριξης Su-25

Αρμενία: «Το τουρκικό F-16 "σηκώθηκε" από βάση του Αζερμπαϊτζάν»
Του υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει πως ένα αρμενικό μαχητικό τύπου SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό F-16 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας.
Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του αρμένικου μαχητικού αεροσκάφους που χτυπήθηκε από τουρκικό μαχητικό, είναι νεκρός.
Παράλληλα, το τουρκικό μαχητικό φέρεται να «σηκώθηκε» από τη βάση Γκάνια του Αζερμπαϊτζάν.

Η αναφορά από εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

.

«Μαχητικό F-16 που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκία απογειώθηκε από τη βάση Γκάντζα στο Αζερμπαϊτζάν στις 10:30… Ενώ εκτελούσε αποστολή μάχης κατά τη διάρκεια αεροπορικών μαχών, ένα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε μαχητικό Su-25 της Αεροπορίας της Αρμενίας. Ο πιλότος πέθανε σαν ήρωας» ανέφερε στο Facebook η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

Οι πρώτες της αντιδράσεις της Τουρκίας για το συμβάν, ήρθαν από τον εκπρόσωπο επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή της χώρας του. 
«Η είδηση στα ΜΜΕ της Αρμενίας είναι ψευδής και ακόμα μία φαντασίωση του μηχανισμού αρμένικης προπαγάνδας» σχολίασε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Βαγκίφ Νταργκιάλι. 
πηγη pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου