5


Translate

12 Απρ 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Λευκός Οίκος: «Ανοιχτό και χτύπημα κατά ρωσικών εγκαταστάσεων» – Κρεμλίνο: 8/ 10 για παγκόσμιο πόλεμο

Σοκ και δέος έρχεται από τον Λευκό Οίκο και κάποιοι προφανώς θέλουν Γ ΠΠ. «Ολες οι επιλογές είναι το τραπέζι και είναι ανοιχτό το θέμα αν θα χτυπήσουμε και ρωσικές εγκαταστάσεις» ανέφερε  ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνοντας τις χτεσινές πληροφορίες του Reuters που μεταδώσαμε. Πλέον έχουν βάλει Ρωσία και Συρία στο ίδιο κάδρο.
Σημειώνεται πως ο Αντιπρόεδρος Pence συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας με τον Mattis.

Δείτε το Βίντεο από την ενημέρωση που έγινε
Αναλυτικά είπε:
«Η Ρωσία είχε εγγυηθεί ότι την μη χρήση χημικών όπλων στην Συρία. Ομως απέτυχε σε αυτό».
«Η σχέση με τη Ρωσία παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σε νέο χαμηλό θα λέγαμε».
«Η Ρωσία και η Συρία είναι υπεύθυνες για την τελευταία χρήση χημικών».
«Ολες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» ήταν η απάντηση στην ερώτηση «Αν ρωσικές εγκαταστάσεις θα είναι στο στόχαστρο»
«Σίγουρα πιστεύουμε  ότι έχουν αποδειχθεί ένας πολύ κακός παράγοντας» απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στην ερώτηση «αν η Ρωσία είναι πλέον εχθρός των ΗΠΑ».
«Διατηρούμε έναν αριθμό επιλογών, και όλες αυτές οι επιλογές είναι στο τραπέζι».
Ταυτόχρον έγινε γνωστό πως και ο Διοικητής της CENTCOM, Στρατηγός Votel, ακύρωσε τις προγραμαμτισμένες εμφανίσεις του στην Νέα Υόρκη αύριο.
Εγκυρη πηγή του Κρεμλίνου φέρεται να ισχυρίστηκε  ότι η πιθανότητα του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι τώρα «8 στα 10».
Ο Βρετανός δημοσιογράφος Bryan MacDonald μιλώντας στην daily star είπε ότι είχε μιλήσει με πηγές εντός του Κρεμλίνου που του αξιολόγησαν τη δυνατότητα στην ουσία ενός  παγκόσμιου πολέμου με τις ΗΠΑ σε ποσοστό  «8 στα 10».
«Η Ρωσία είναι σύμμαχος του δικτάτορα Μπασάρ αλ-Ασαντ και αναμένεται να τον υπερασπιστεί σθεναρότατα σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ,  με τους Αμερικανούς να κατηγορούν τον Πούτιν ότι έχει «αίμα στα χέρια του», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος .
Ρωσία: «Αν οι ΗΠΑ θέλουν να τσεκάρουν τα όπλα μας, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση»
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που πλέουν στη Μεσόγειο έχουν επαρκείς δυνατότητες αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 και S-400, προκειμένου να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτών, δήλωσε σήμερα ένας Ρώσος βουλευτής.
“Φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, (χερσαίες) αντιαεροπορικές δυνάμεις, (πύραυλοι) S-300, S-400, μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, χαρακτήρισε “ανεύθυνες” τις δηλώσεις του Τραμπ περί “έξυπνων” πυραυλικών επιθέσεων αλλά τόνισε ότι αν οι ΗΠΑ θέλουν να τεστάρουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση.
“Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα. Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση”, είπε στο πρακτορείο Sputnik
Την ίδια στιγμή, ο  αντιπρόεδρος της πανίσχυρης αμυντικής Επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου Γεγβένι Σερεμπρενίνοφ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η Ρωσία «θα απαντήσει αμέσως εάν οι στρατιωτικοί της στη Συρία δεχθούν πλήγμα από πιθανή αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ».
«Η αεροπορική βάση Hmeymim  και η ναυτική βάση στην Ταρτούς καθώς και οι Ρώσοι στρατιώτες που δραστηριοποιούνται στην Συρία, διαθέτουν ισχυρή προστασία, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές στην χώρα , ως απάντηση σε μια εικαζόμενη επίθεση με χημικά  όπλα στην πόλη Γκούτα», δήλωσε ο   Serebrennikov στο Sputnik .
«Ταυτόχρονα, αναμένουμε ότι σε περίπτωση αμερικανικών επιθέσεων, οι ζωές των στρατιωτών μας δεν θα διατρέξουν κίνδυνο. Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το κατανοούν και δεν θα το επιτρέψουν, διότι διαφορετικά η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση, όπως είπε και ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου», δήλωσε ο Σέρεμπρεννικοφ.
H Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να… πατήσει το κουμπί! 
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.
Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.
Βρετανικά υποβρύχια που μεταφέρουν πυραύλους διατάχθηκε να κινηθούν προς την Συρία και μάλιστα σε απόσταση βολής – Νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί πως η βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό του Τραμπ που πρώτο άνοιξε τον χορό των απειλών!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε  καμία περίπτωση όμως  ότι αυτά έφεραν την  ενεργοποίηση και του συμφώνου αμυντικής συμμαχίας Ρώσων και Κινέζων, το οποίο τέθηκε σε πλήρη ισχύ από Κρεμλίνο και Πεκίνο κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με αφορμή την Συρία και την επικείμενη αμερικανική επίθεση.
Την ίδια στιγμή Ιρανός αξιωματούχος που είναι στην Δαμασκό μαζί με ανώτατους Ιρανούς αξιωματικούς αφού επισκέφθηκε τους ομοεθνείς του τραυματίες από την ισραηλινή επίθεση κατά της Συρίας στην βάση Τ4 στη Χομς, ανέφερε ότι οι στρατηγικοί πύραυλοι του Ιράν έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο .

.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου