5


Translate

2 Απρ 2018

Η απάντηση του ΕΣ στην Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι, σας περιμένουμε!» – Μήνυμα και στην Αλβανία: Φόρτωσε πυρομαχικά και έσπευσε στη μεθόριο η 8η ΕΑΝ

Aπάντηση στην Τουρκική προκλητικότητα στέλνει ο Ελληνικός στρατός. Από άκρο σε άκρο της Ελλάδας ο Στρατός Ξηράς είναι εκεί να προστατέψει, να βοηθήσει και να προσφέρει.
Τόσο οι μάχιμες μονάδες του Στρατού όσο και οι άλλες υπηρεσίες είναι πάντα παρούσες και δίνουν μέρα νύχτα τον δικό τους αγώνα.
Αυτό είναι το βίντεο με
τις δραστηρίοτητες του Στρατού Ξηράς.
.
Οπως σας αποκαλύψαμε χθες, η ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 24 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 (από 08:30 έως 14:00Ω), θα εκτελεστούν βολές αρμάτων με πραγματικά πυρά, στην περιοχή Πεδίου Βολής «ΑΕΤΟΥ».
Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :
Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ

Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ
Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.
Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή αναφέρει το thrakinea.gr
Την ίδια στιγμή, νέο μήνυμα στέλνει ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Λίγες ώρες μετά την παρουσία στις Διαπόντιες Νήσους, ο «Νο1 Στρατιώτης» του Στρατού Ξηράς βρέθηκε στο Μολυβδοσκέπαστο.
Έχοντας δίπλα του, τους κατοίκους του ακριτικού χωριού, τους εθνοφύλακες και το προσωπικό του Φυλακίου φωτογραφήθηκε πάνω στην καταπράσινη ελληνική γη και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram εξέπεμψε ένα βροντερό και συνάμα συγκινητικό μήνυμα: Μολυβδοσκέπαστο. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Προσωπικό του Φυλακίου, Εθνοφύλακες και κάτοικοι του χωριού, φυλάσσουν Θερμοπύλες. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε!
Δείτε την εικόνα: 

Φόρτωσε Πυρομαχικά και Έσπευσε στη Μεθόριο η 8η ΕΑΝ
Οπως διαβάζουμε στον veterano, η 8η ΕΑΝ εντός των Χρονικών Ετοιμοτήτων αναχώρησε πλήρες φόρτου απο τις εγκαταστάσεις και έφτασε στους χώρους διασποράς και Μάχης αφού κινήθηκε απο δρομολόγια που οι Επιτελείς της Ταξιαρχίας είχαν καθορίσει ,παρέχοντας την κάθε δυνατή ασφάλεια στο Προσωπικό και Μέσα !
Χαρακτηριστές είναι οι Εικόνες απο την Ενεργοποίηση τμήματος της 8ης ΕΑΝ και την Μετακίνηση της
Η Όλη επιχείρηση χρονομετρήθηκε και ο Χρόνος Ετοιμότητας και Αντίδρασης της ΕΑΝ αναφέρθηκε στην Ιεραρχία προς Αξιολόγηση !
Η Ανακοίνωση του ΓΕΣ
Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε ενεργοποίηση του Τμήματος Χρονικών Ετοιμοτήτων της 8ης ΕΑΝ, στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ (VIII ΜΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ»).
Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μονάδας και η Άμεση Αντίδραση στην εκτέλεση της Αποστολής που ανέλαβε η Συγκεκριμένη Μονάδα της 8ης Μ/Π ΤΑΞ (VIII ΜΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ»).
Η επιχειρησιακή διάρθρωση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ είναι η εξής:
8η Μ/Π ΤΑΞ, με έδρα τα Ιωάννινα
Λόχος Στρατηγείου Ταξιαρχίας (ΛΣ/8ης Μ/Π ΤΑΞ) στα Ιωάννινα
492ο Τάγμα Διαβιβάσεων (492ο ΤΔΒ)
708ο Τάγμα Μηχανικού (708ο ΤΜΧ)
8η Επιλαρχία Αναγνώρισεως (8η ΕΑΝ), με έδρα το Καλπάκι
628ο Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού (628ο Μ/Π ΤΠ), με έδρα τις Φιλιάτες
583ο Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού (583ο Μ/Π ΤΠ), με έδρα την Κόνιτσα 

Δείτε εικόνες:



.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου