5


Translate

2 Απρ 2018

Το μεγάλο ψέμα για «τα μνημόνια που βγαίνουμε»

Το μεγαλύτερο ψέμα της Πρωταπριλιάς δεν είναι αυτό που σκαρφίζεται ο καθένας. Είναι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε από τα μνημόνια»! Και το λέει κάθε μέρα. Το είπε και χτες στο Λαύριο. Για να τηρήσει το έθιμο. Το ψέμα δεν είναι ότι βγαίνουμε (που είναι ψέμα έτσι κι αλλιώς). Είναι ότι «τα μνημόνια» ήταν «των άλλων»! Ενώ ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Ξεκάθαρα.
Αυτή την καραμέλα δεν καταλαβαίνω πώς την καταπίνει αμάσητη όλη η αντιπολίτευση και όλη η Ελλάδα. Αναπάντητη! Μας έχει ζαλίσει ο πρωθυπουργός με τις διθυραμβικές ιαχές ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε από τα μνημόνια». Ποια μνημόνια! ΕΝΑ είναι το μνημόνιο, το Τρίτο. Κι αυτό είναι εκείνο που υποχρέωσε τη χώρα να υποστεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξ αιτίας της πολιτικής του το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Έχουμε υποστεί όλοι λοβοτομή; Ξεχάσαμε πού ζούμε; «Τα μνημόνια» έληγαν τον Φεβρουάριο του 2015. Μέχρι εκεί έφτανε η περίοδος παράτασης που κληροδότησε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου στην επόμενη κυβέρνηση. Η χώρα «ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» (νούμερο 1 και 2) στις 28 Φεβρουαρίου του 2015! Απλά και ξάστερα.
Απέμενε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τρόικας- Χαρδούβελη για το ύψος της λιτότητας στην ουσία, που παιζόταν μεταξύ 700 εκατομ. ευρώ και ενός δις. Αυτό ήταν όλο και τέλος. Το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη, για το οποίο είχε λυσσάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα 700 εκατομμύρια ευρώ σφίξιμο της ζώνης εφ' άπαξ, που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση!
Αντ’ αυτού, ήρθε στη διακυβέρνηση της χώρας το δίδυμο Χοντρός- Λιγνός, στέρεψε την αγορά και όλα τα ταμεία από ρευστό για να …απειλήσει την ΕΕ με Grexit και στο τέλος υποχρέωσε τη χώρα να υπογράψει ένα τρίτο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ και ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ μνημόνιο. Που υπέτασσε τη χώρα σε ακόμα τρία χρόνια λιτότητας και επιτήρησης και όχι μόνο. Αλλά και σε παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στη διαχείριση των ξένων! Για 99 χρόνια! Καθαρό ξεπούλημα! Που αξίζει Ειδικό Δικαστήριο.
Από ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, δηλαδή ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, υποτίθεται ότι βγαίνει η χώρα τον Αύγουστο. Το Τρίτο και πιο εξοντωτικό, πιο προσβλητικό και πιο ντροπιαστικό για τους πολίτες και την περιουσία τους. Που έφεραν στην Ελλάδα οι Συριζανελ. Γιατί η δημόσια περιουσία που παραχώρησε στους ξένους η δειλή και τυχοδιωκτική πολιτική τους, είναι περιουσία όλων των Ελλήνων. Κυρίως, των επόμενων γενεών. Τις οποίες άφησαν απόκληρες οι δύο σκιτζήδες της πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, όμως, και η παρεούλα που εξουσιάζει την Ελλάδα σήμερα, ρητορεύει τεχνηέντως μιλώντας για «έξοδο από τα μνημόνια επιτέλους», σχηματίζοντας έτσι την εντύπωση στους Έλληνες ότι βγαίνουμε από μια 8ετή επιτήρηση. Τρίχες! Ψέμα! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ βγαίναμε το 2015! Εκεί τελείωνε το δεύτερο Μνημόνιο, χωρίς να απαιτείται από πουθενά και από κανέναν Τρίτο!
Ο κ Τσίπρας και η παρεούλα των αριστεριστών τυχοδιωκτών που κυβερνάνε τη χώρα προσπαθούν να βγάλουν από την πλάτη τους την ευθύνη για το μνημόνιο αυτό, που έφερε:
1. πρόσθετη μείωση μισθών που δεν απαιτούνταν μέχρι τότε

2. πρόσθετη εκτίναξη της ανεργίας, που ήταν σε στασιμότητα προς ανάκαμψη

3. πρόσθετη σφαγή των συντάξεων που δεν απαιτούνταν από τα προηγούμενα μνημόνια

4. πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου που δεν απαιτείτο από τα δύο προηγούμενα μνημόνια

5. πρόσθετη βαριά φορολόγηση όλων των πολιτών που δεν απαιτείτο από τα προηγούμενα μνημόνια

6. πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με εξαφάνιση εκατομμυρίων ευρώ αποταμιεύσεις μετοχών από φτωχές και μεσαίες οικογένειες, που δεν απαιτείτο από τις προηγούμενες συνθήκες

7. ουσιαστική δήμευση εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων πολιτών, με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που επιδείνωσε τη θέση των Ιδρυμάτων αυτών και έπνιξε τους δανειολήπτες

8. Ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων και παραγωγής
Αυτά όλα είναι επιτεύγματα ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. Του Τρίτου Μνημόνιου, που υπογράφτηκε εξ αιτίας της 6μηνης εγκληματικής πολιτικής της και κανενός άλλου. Και από αυτό επαίρεται ότι θα βγούμε τον Αύγουστο ο κ Τσίπρας και η παρεούλα που κυβερνάει αυτόν το τόπο. Άσχετη, μοιραία, ενδοτική, δειλή, ανιδεολογική και καταστροφική. Ντυμένη κάθε μέρα με ένα ψέμα. Κάθε μέρα και μια Πρωταπριλιά.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου