5


Translate

10 Απρ 2018

Η προβοκάτσια στην Συρία που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο: Η απόφαση Τραμπ και οι οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα

Συμβούλιο πολέμου συγκάλεσε ο Ν.Τραμπ για την χημική επίθεση με «γερμανικά συστατικά» στη Συρία με «δεκάδες θύματα». «Η επίθεση ήταν μια αποτρόπαιη πράξη» δήλωσε για να συμπληρώσει: «Θα πάρω την απόφασή μου τις επόμενες 24 με 48 ώρες αναφορικά με την αμερικανική απάντηση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».
Σε ποια στοιχεία όμως βασίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Πριν απαντήσουμε πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις αναφορές της ρωσικής και συριακής Κυβέρνησης ακόμη και του ίδιου του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Β.Γκερασίμοφ, περί επικείμενης «false flag» επιχείρησης.
Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου τα «λέει όλα». 
Είναι οι δηλώσεις του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ από τις 17 Μαρτίου (!)
«Ετοιμάζουν επίθεση με χημικά. Οι ΗΠΑ θα το χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για να βομβαρδίσουν την Δαμασκό».
Ο τελευταίος προμαχώνας των τζιχαντιστών στην Ανατολική Γκούτα ανατολικά από την Δαμασκό ως γνωστό δέχθηκε επίθεση χημικών όπλων η οποία  σκότωσε  τουλάχιστον 70 άτομα αποκαλύπτει το fort-russ.com.
Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά.
Ωστόσο,  χαρακτηριστικά και τυπικά, τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του Κόσμου κατηγόρησαν αμέσως το συριακό  στρατό και την Ρωσία , για την τρομακτική επίθεση ακόμη και πριν να γίνουν έρευνες.
Οι πηγές τους;
Η ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» και οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Jaish al-Islam.



Ας ασχοληθούμε πρώτα με τον Jaish al-Islam.
Τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν τους τζιχαντιστές (άκουσον-άκουσον) για πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις, αλλά πώς μπορεί να εμπιστευτεί κανείς μια οργάνωση που δημοσιεύει  με υπερηφάνεια  φωτογραφίες από γυναίκες και παιδιά που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες κατά την εκτόξευση ατελείωτων επιθέσεων πυροβολικού και πυραύλων εναντίον αμάχων στη Δαμασκό;
Ή πώς μπορεί αυτή η ίδια εμπιστοσύνη των μέσων ενημέρωσης να αφορά  μια τρομοκρατική ομάδα της οποίας ο ιδρυτής και πρώην ηγέτης ανοιχτά ανέδειξε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον ίδιο κατηγορούμενο για τις περίφημες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που σκότωσαν σχεδόν 3000 Αμερικανούς πολίτες;
Είναι διαπιστωμένο, πως η οργάνωση Jaish al-Islam είναι μια ριζοσπαστική τρομοκρατική ομάδα που επαινεί τον Μπιν Λάντεν και δεν έχει καμία ενοχή στην χρήση γυναικών ως ανθρώπινων ασπίδων. Γιατί λοιπόν να μην είναι πιθανό η ίδια οργάνωση να είναι υπεύθυνη γι’ αυτήν την τελευταία χημική επίθεση που δεν εξετάστηκε;
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Sharmine Narwani, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της ανατολικής Γκούτας μόλις τον περασμένο μήνα, όταν  ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε τα εδάφη μεταξύ Shifouniyeh και Douma, ανακάλυψε ένα καλά εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο που έστησαν ισλαμιστές υπό την προστασία της Σαουδικής Αραβίας. Δεν εμφανίστηκε κανένας δυτικός δημοσιογράφος όμως για να ερευνήσει την εγκατάσταση.
Το ρεπορτάζ αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες και παρέχει φωτογραφίες του εργαστηρίου. Γιατί ένα τέτοιο μεγάλο θέμα για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν έγινε αντικείμενο έρευνας εξαιρώντας την πιθανότητα οι τρομοκράτες να μπορούσαν να έχουν διεξάγει αυτή την τελευταία θηριωδία;
Στη συνέχεια, η δεύτερη αναφερόμενη πηγή της χημικής επίθεσης στην Γκούτα είναι η ΜΚΟ «Λευκά κράνη» .
Δεν θα περάσουμε σε λεπτομέρειες γιατί είναι μια αναξιόπιστη πηγή, διότι αυτό έχει ήδη γίνει με μεγάλη λεπτομέρεια από άλλους δημοσιογράφους όπως η Vanessa Beeley.
Ωστόσο, πρέπει να διερωτηθεί κανείς γιατί τα «Λευκά Κράνη» που ισχυρίζονται ότι είναι ουδέτερα, δραστηριοποιούνται μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Jaish al-Islam ή  η Al-Qaeda που συνδέονται με το Front Al-Nusra ή γιατί τα μέλη τους συχνά αλλάζουν στολές μεταξύ του Λευκού Κράνους και των ισλαμιστών;
Γι ‘αυτό, φτάνουμε στο τρομερό συμπέρασμα ότι τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης στηρίζονται σε δύο οργανώσεις που εμπνέονται ιδεολογικά ή και ευθυγραμμίζονται με την Αλ Κάιντα.
Ναι, ας το επαναλάβουμε ξανά, η κύρια πηγή για στα ΜΜΕ είναι δύο οργανώσεις «ευθυγραμμισμένες» με την Αλ Κάιντα.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η συριακή κυβέρνηση δεν διεξήγαγε την επίθεση χημικών όπλων στην Γκούτα ;
Φυσικά όχι.
Αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ο συριακός στρατός θα κατέφευγε σε ένα τέτοιο δραστικό μέτρο. Δεν υπήρχε σαφές στρατηγικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη τέτοιων όπλων.
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πάνω από το 90% της Ανατολικής Γκούτα , οπότε γιατί στο τελευταίο εμπόδιο με κάθε πλεονέκτημα υπέρ τους, να κατέφευγε στην χρήση χημικών όπλων ;
Τα διεθνή ΜΜΕ προβάλλουν το σενάριο ότι το καθεστώς Άσαντ ενεργεί παράλογα χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, αλλά μάλλον υπήρξαν πολλά παραδείγματα όπου ο συριακός στρατός θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα για να διατηρήσει τα εδάφη του και σώσει τους δικούς του  στρατιώτες, αλλά επέλεξε να μην διακινδυνεύσει άλλα ατυχήματα, ή παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε γιατί οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις δεν τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό αν «είχαν πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση».
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι πρόθυμος να διεξάγει επιθέσεις πυραύλων κατά του συριακού στρατού, με απλές κατηγορίες που εμπλέκουν Σύρους καθεστωτικούς σε επιθέσεις με χημικά όπλα, όπως αυτές που  συνέβησαν με την επιδρομή στην αεροπορική βάση Shayrat στις 6 Απριλίου 2017 λίγες μόλις ημέρες μετά το επεισόδιο του Khan Sheikhoun.
Αυτό θα ήταν μια απρόσεκτη κίνηση όμως της συριακής κυβέρνησης, ειδικά λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι ήθελε να αποσύρει τον αμερικανικό στρατό από τη Συρία.
Είναι γνωστό ότι η «σκοτεινή κυβέρνηση» των ΗΠΑ δεν επιθυμεί την  στρατιωτική απόσυρση από τη Συρία. Ένα τέτοιο περιστατικό (επίθεση με χημικά στην Γκούτα)  θα μπορούσε να αναγκάσει τον Τραμπ να «μείνει» στη Συρία, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν το θέλει αυτό.
Επιπλέον, πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε γιατί αυτές οι επιθέσεις φαίνεται ότι πάντα σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά και ποτέ τρομοκράτες.
Ο Συριακός στρατός λαμβάνει κάθε προφύλαξη ώστε να μην σκοτωθούν πολίτες, τόσο πολύ ώστε η συριακή κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες προσπαθεί να φέρει ειρηνικό ψήφισμα, επιτρέποντας στους τρομοκράτες να λάβουν αμνηστία με μηδενικές επιπτώσεις για τα εγκλήματά τους ή να μεταφερθούν σε άλλο μέρος της Συρίας με εγγυημένη ασφάλεια, όπως και οι σύμμαχοί τους στο Harasta και σε άλλα μέρη της Γκούτα, αρκεί να αποχωρήσουν χωρίς να «πειράξουν» κανένα Σύρο πολίτη .
Αυτή η ίδια τρομοκρατική ομάδα απήγαγε πολίτες από την κοντινή πόλη Adra, και συνέλαβε γυναίκες για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες.
Αυτή η οργάνωση αρνήθηκε να εκκενώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες της Ανατολική Γκούτα, γιατί ; 
Γι αυτό πριν κατηγορήσουμε κάποιον ως υπεύθυνο, θα έπρεπε να γίνουν οι έρευνες και να δούμε τα αποτελέσματα.
Οι ερευνητές να πάνε στη Duma που είναι υπό τον έλεγχο της Jaish al-Islam και να δώσουν την αναφορά τους.
Γνωρίζουμε από την περίπτωση του Khan Sheikhoun, ότι οι ερευνητές αρνήθηκαν να μεταβούν. Γιατί ήταν υπό τον έλεγχο σαλφαφιστών τρομοκρατών ακριβώς όπως η Duma.
Προσοχή σκληρές εικόνες







.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου