5


Translate

11 Αυγ 2020

Λουκουμάδες Αιγαίον. Δεν εφαγες λουκουμαδες στο ΑΙΓΑΙΟΝ? Δεν ζεις στην Αθηνα.

Ένα από τα παλαιότερα αθηναϊκά στέκια της πόλης όπου πολλά παιδιά έφαγαν τον πρώτο τους λουκουμά 

Το κατάστημα Λουκουμάδες Αιγαίον ιδρύθηκε το 1926 και από τότε στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.
Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτουργεί ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα. Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, θα επικρατήσουν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης.

Ο λόγος που αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς , είναι ότι διατηρεί τον χαρακτήρα πιστής οικογενειακής επιχείρησης μεταφέροντας την παραδοσιακή συνταγή, καθώς και την ατμόσφαιρα και την κουλτούρα του λουκουμά. Παρόλη την εξέλιξη της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, το Αιγαίον καταφέρνει να μείνει ανέπαφο και ανεπηρέαστο, διαιωνίζοντας μια υγιεινή, παραδοσιακή, γλυκιά συνήθεια της ελληνικής κουζίνας που τους κερδίζει όλους.

Από γενιά σε γενιά
Το κατάστημα ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Φύλλα, τον οποίο διαδέχτηκαν τα παιδιά του. Αποκομίζοντας ήδη από μικροί μια σχετική εμπειρία του καταστήματος, ο Μιχάλης και ο Ευγένιος Φύλλας, παίρνουν την διοίκηση στα χέρια τους, το ανακαινίζουν, το επεκτείνουν και το οργανώνουν σε βελτιωμένα πρότυπα.

Σήμερα, την επιχείρηση συνεχίζει ο κ. Μιχάλης Φύλλας, ενώ στο πλευρό του έχει ήδη αναλάβει την συνέχεια του καταστήματος ο γιός του Γιώργος.








«Αιγαίον», Πανεπιστημίου 46 & Χαριλάου Τρικούπη, τηλ. 210 3814621-2, www.loukoumades-aigaion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου