5


Translate

9 Απρ 2018

Ανοίγει το «Κουτί της Πανδώρας»: «Eρχεται πυρηνική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας – «Γιατί το 2018 αποτελεί χρονιά ορόσημο»

«Σκούρα τα πράγματα» για ολόκληρο τον πλανήτη σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς που μίλησαν στο πασίγνωστο περιοδικό National Interest, λέγοντας ανοικτά ότι οποιοσδήποτε πιθανός συμβατικός πόλεμος της Ρωσίας με τις ΗΠΑ θα μετατρεπόταν γρήγορα σε μια ανεξέλεγκτη πυρηνική σύγκρουση.
Σύμφωνα με το περιοδικό ,  ο  Ρώσος αντιστράτηγος ε.α .Yevgeny Buzhinsky, και νυν  αντιπρόεδρος του κέντρου πολιτικών
σπουδών (Κέντρο PIR), (ο οποίος αποστρατεύτηκε  από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2009),  τόνισε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων δεν πρόκειται να « ελέγξει» την χρήση  πυρηνικών όπλων.
Ταυτόχρονα, το οικονομικό χάσμα μεταξύ των εμπόλεμων χωρών δεν έχει σημασία. «Πέντε τοις εκατό, δύο τοις εκατό, τρία τοις εκατό… όλα αυτά δεν έχουν  σημασία γιατί αν ο πόλεμος ξεκινήσει , θα είναι ένας πολύ σύντομος πόλεμος με τεράστιες συνέπειες», συνόψισε Buzhinskiy.
Ο ίδιος περιέγραψε  τις δυνητικά επικίνδυνες εστίες ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης (υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών). Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό μια από τις κυριότερες εστίες ευρίσκεται στη Συρία, και η δεύτερη  είναι στην Ουκρανία.
Όπως είχε ήδη αναφέρει η ιστοσελίδα  Politonline.ru, υπάρχουν διάφορα σενάρια πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης, με ανάλυση των χαρακτηριστικών των οπλικών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν σε μια επικείμενη σύγκρουση . Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της Ρωσίας δεν είναι ένα εντελώς απίθανο σενάριο.
Οι ΗΠΑ υποχρεούνται πάση θυσία, ( σύμφωνα με το δόγμα τους) να «σταματήσουν»  τη Ρωσία σε όλα όσα πράττει αυτή στην  Συρία, ενώ για την  Κριμαία θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να « γυρίσει πίσω» στην Ουκρανία,  αλλάζοντας ταυτόχρονα το status quo.

Προκειμένου να διατηρηθεί η ηγεμονία των ΗΠΑ , οι Αμερικανοί θα οδεύσουν ολοταχώς  σε έναν μεγάλο πόλεμο.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Valentin Vasilescu από τη Ρουμανία, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποβιβαστούν στη ρωσική Άπω Ανατολή, αντ ‘αυτού, όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ, οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν  να καταλάβουν  την πόλη με την μεγαλύτερη  στρατηγική σημασία στην χώρα….την .. Μόσχα»
Το Euromaidan ( κρίση στην Ουκρανία το 2014)  δημιουργήθηκε αρχικά για να δημιουργήσει ένα βολικό εφαλτήριο για επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας.
Ωστόσο, το σχέδιο απέτυχε και  η αμερικανική επιθετικότητα έχασε τον προσανατολισμό της  μετά την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία  και τη δημιουργία ρωσικού θύλακα  στην Ανατολική Ουκρανία.
Τώρα, η περιοχή της  Βαλτικής έχει καταστεί τρομερά σημαντική για ΗΠΑ και Ρωσία.
Από τα σύνορα της Λετονίας έως την …. Μόσχα η απόσταση είναι όλη-όλη  600 χιλιόμετρα, ενώ η  Αγία Πετρούπολη είναι  ακόμη πιο κοντά.
Για το λόγο αυτό, η δύση έχει ξεκινήσει μαζικές «πληροφοριακές επιχειρήσεις»  , με κύριο θέμα «ότι οι χώρες της Βαλτικής και της Βόρειας Ευρώπης κινδυνεύουν από μια επίθεση από τη Ρωσία».
Στη Νορβηγία, είχαμε προχθές ακόμα και λανθασμένη χρήση του συστήματος συναγερμού που προκάλεσε αρνητικά αισθήματα στους κατοίκους που άκουσαν «περί επικείμενης ρωσικής κατοχής».
Επιπλέον, οι ΗΠΑ αύξησαν την «πίεση» στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στην συμμαχία.
Οι χώρες αυτές δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αυτές.
Επιπλέον, από τον Μάιο 2016, έχουμε  την αποκαλούμενη « Βόρεια συμμαχία»,  η δημιουργία της οποίας κρίθηκε απαραίτητη για να  εξουδετερωθεί  άμεσα η  ρωσική απειλή.
Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας..έφερε την δημιουργία ειδικής στρατιωτικής δύναμης  σε συνεργασία με το  ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον  Vasilescu, το κύριο καθήκον του ΝΑΤΟ, είναι η πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών…στην Ρωσία,  κάτι που θα αναγκάσει το πολιτικό σύστημα στην Μόσχα να καταρρεύσει.
Όλοι οι « φιλοαμερικανικοί» παράγοντες επιρροής στην Ρωσία έχουν ανατραπεί, ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε αυτόν ειδικά τον  πόλεμο μπορεί να θεωρηθεί ως ο μεγάλος κερδισμένος.
Ως εκ τούτου όμως, οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν σύμφωνα με την λογική του Χίτλερ, θέτοντας σε ισχύ την τακτική του « κεραυνοβόλου πολέμου» (blitzkrieg). Για την επίτευξη ήττας της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ θα εισβάλει πιθανόν μέσω του άξονα…Αγία Πετρούπολη – Μεγάλο Νοβγκοράντ – Καλούγκα – Τβερ –Βόλγογραντ .
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα έχουν πιθανότητες επιτυχίας μόνο αν εισβάλουν μέχρι το τέλος του 2018. Μετά το 2018 οι πιθανότητες επιτυχίας θα μειωθούν  σημαντικά, διότι μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του ρωσικού στρατού, το Πεντάγωνο θα χάσει το όποιο  τεχνολογικό πλεονέκτημα είχε σε έναν  συμβατικό πόλεμο .
«Στην συνέχεια για να κερδηθεί ο πόλεμος, θα πρέπει να καταφύγουμε στα  πυρηνικά όπλα,  και αυτό είναι ένα βήμα προς την αμοιβαία πυρηνική καταστροφή», δηλώνει ο Ρουμάνος ειδικός .
Οι κύριοι στόχοι του πρώτου κύματος αεροπορικών επιθέσεων  θα είναι τα ρωσικά αεροδρόμια και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Η Ρωσία διαθέτει συστήματα  υψηλής ποιότητας και κινητά αντιαεροπορικά συστήματα ικανά να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν ακόμη και τα αμερικανικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς.
Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν  σαφές πλεονέκτημα στον αέρα, καθώς η αναμενόμενη ζημία τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 60-70 τοις εκατό (πυραύλων cruise και αεροσκαφών)  , με την είσοδο τους απλά στον  ρωσικό εναέριο χώρο ήδη από το πρώτο κύμα των επιθέσεων από αέρος .
Σε απάντηση, η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει δια μέσω των συνόρων  των χωρών της Βαλτικής από τους τομείς της Αγίας Πετρούπολης και του Καλίνινγκραντ, δύο τομείς που είναι αδιαπέραστοι από τα εχθρικά αεροσκάφη, λόγω της ύπαρξης συστημάτων  αεράμυνας (S-400, «Tor-M2» και «Pantsir -2Μ») αλλά και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.
Επί του παρόντος, 8 τάγματα S-400  υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο  γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα, και  ένα τάγμα είναι στη Συρία.
Συνολικά, υπάρχουν 20-25 μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων  S-400 στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μερικές  από αυτές  μπορούν να μεταφερθούν στα δυτικά σύνορα, όπου  μαζί με τα 130 τάγματα πυραύλων S-300, το οποία έχουν αναβαθμιστεί και είναι εξοπλισμένα με ραντάρ 96L6E, και  ανιχνεύουν  σε «stealth»…ότι πετάει στον ουρανό… εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα  εκατοντάδες αεροσκάφη και πυραύλους 
Όπως φαίνεται από την παραπάνω ανάλυση, ακόμη και τώρα να γίνει ένας πόλεμος με τη χρήση συμβατικών όπλων θα είναι πολύ «ακριβός» σε κόστος τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό  και ζημιών  για τους δυτικούς  .
Οι ρωσικές αρχές  τα τελευταία χρόνια διεξάγουν ένα τρομερό  επανεξοπλισμό του στρατού, ο  οποίος  θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018 και θα εξαλείψει πλήρως το τεχνολογικό πλεονέκτημα της Δύσης στον στρατιωτικό τομέα.
Αυτό κατ ‘αρχήν από μόνο του  μπορεί να μειώσει την πιθανότητα  η Δύση…να ξεκινήσει πρώτη ένα πόλεμο με την Ρωσία.
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου