5


Translate

10 Ιουν 2018

Οι Σέρβοι προετοιμάζονται και προειδοποιούν: «Η Μ. Αλβανία απειλεί τα Βαλκάνια» – «Βόμβα» Ρώσων: «Στηρίζουμε την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου»

Πάμε προς ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Οι δηλώσεις των Σέρβων δεν έγιναν τυχαία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, διότι πολύ πιθανό, κάτι περιμένουν και στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν σε διάσκεψη για την ελευθερία και την ασφάλεια, όπως ανέφερε το πρακτορείο Tanjug και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παθητική στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προειδοποίησε την ίδια στιγμή ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την κατάσταση στα Σκόπια στο πλαίσιο των ιδεών για τη «Μεγάλη Αλβανία».
Ο Βουλίν αναφέρθηκε στην κατάργηση των τελωνειακών δασμών και την κατάργηση των συνόρων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο ως ένα βήμα για την Μεγάλη Αλβανία.
Πρόσθεσε ότι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας δεν αποτελεί μόνο απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί σε κάτι «μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο».
Η περιοχή  ευρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρής  κόντρας ΗΠΑ και Ρωσίας εδώ και μερικούς μήνες.   
Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία A. Chepurin δήλωσε σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Alo!», ότι » η Ρωσία θα δεχθεί την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, εφόσον  η Σερβία αποφασίσει ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για αυτό».
Αυτό ερμηνεύεται σε απλά «ελληνικά» και βάσει της αμυντικής συμφωνίας Μόσχας-Βελιγραδίου ότι η Ρωσία θα στηρίξει στρατιωτικά την σερβική πλευρά για μια τέτοιου τύπου επιχείρηση, ενώ ΗΠΑ και Αλβανοί ετοιμάζονται να διεξάγουν νέο πογκρόμ κατά των Σέρβων στο Βόρειο τομέα .
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Alo!» ζήτησαν από Ρώσο πρέσβη  να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ότι «οι Αλβανοί θα συμφωνήσουν για την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, διότι είναι προς το συμφέρον τους».
«Σεβόμαστε τη θέση της Σερβίας και θα υποστηρίξουμε την απόφαση που θεωρούν οι ίδιοι καλύτερη γι ‘αυτήν», δήλωσε ο Τσούπουριν.
«Το σύνθημα» τι είναι καλό για τη Σερβία είναι καλό για τη Ρωσία εξακολουθεί να ισχύει. Για τη Μόσχα είναι σημαντικό μόνο η προτεινόμενη λύση να είναι προς το συμφέρον της Σερβίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της Σερβίας, ο Πρόεδρος Βούτσιτς και ο Υπουργός Ντάτσιτς θα κάνουν το καλύτερό τους για τη χώρα τους» , δήλωσε ο Τσούπουριν.
Την ίδια στιγμή ο αλβανικός τύπος «θυμήθηκε» , όχι τυχαία βέβαια, την επιχείρηση « αστραπή» των Ρώσων αλεξιπτωτιστών το 1999 στο Κοσσυφοπέδιο  , όταν ρωσική επίλεκτη μονάδα είχε καταλάβει το αεροδρόμιο της Πρίστινας αφήνοντας σύξυλους  Γάλλους, Βρετανούς και Αμερικανούς.
.
 Τον Ιούνιο του 1999 επιτεύχθηκε συμφωνία του Κουμάνοβο μεταξύ ΝΑΤΟ και της Σερβίας, όπου οι Σέρβοι είχαν υπογράψει την παράδοση της πρώην σερβικής δημοκρατίας με την απόφαση της πλήρους  στρατιωτικής αποχώρησης τους από το Κοσσυφοπέδιο.
Την ίδια στιγμή  όμως έγινε αιφνιδιαστική επιχείρηση  Ρώσων αλεξιπτωτιστών  στο Κοσσυφοπέδιο πριν από την άφιξη των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ,  μπλοκάροντας  το αεροδρόμιο της Πρίστινα, γράφει η ιστοσελίδα Veriu.info.
Σε βίντεο  που γυρίστηκε από το «Associated Press», δείχνει την τεράστια  έκπληξη Βρετανών  και Γάλλων  στρατιωτών  της KFOR όταν προσπαθούσαν να μεταβούν στο αεροδρόμιο, αλλά εμποδίστηκαν από Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι είχαν μπλοκάρει την είσοδο.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη συνέχεια  ανέφεραν  ότι ο Αμερικανός στρατηγός του ΝΑΤΟ, Wesley Clark, είχε διατάξει τον Βρετανό στρατηγό  Μάικ Τζάκσον  της KFOR να καταλάβει πάση θυσία το αεροδρόμιο στην Πρίστινα , αλλά ο Βρετανός αφού τον « στόλισε με γαλλικά» του είπε να « πας εσύ να το πάρεις από τους Ρώσους»,  υποστηρίζοντας ότι θα έχουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο …πράγμα φυσικά που δεν έγινε.
Αυτό ακριβώς φοβούνται και τώρα Αλβανοί, ΝΑΤΟ , ΗΠΑ και KFOR  και ετοιμάζουν το δικό τους σχέδιο.
Σύμφωνα με άρθρο μας, είχαμε αναφέρει ότι  πληροφορίες σερβικών μυστικών υπηρεσιών σαφέστατα, αναφέρουν μέσω της σερβικής ιστοσελίδας Pravda ότι προετοιμάζονται λίαν επικίνδυνες δραστηριότητες στη διάσημη αμερικανική βάση Bonsteel κοντά στο Ferizaj στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες θα εμπλέξουν ολόκληρα τα Βαλκάνια από την « έκρηξη» του αλβανικού εθνικισμού.
H CIA την ίδια στιγμή,  αναφέρει επικείμενη «ρωσική άνοιξη» στην ίδια περιοχή .
Αρκετά  μέλη της KFOR, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εκπαιδεύουν κάτω από άκρα μυστικότητα το αποκαλούμενο  Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που αντίκειται σε όλες τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες γεγονός που θα επιφέρει την άμεση ρωσική αντίδραση λόγω της συμμετοχής της χώρας ως μόνιμο μέλος του ΟΗΕ υπεύθυνο για την τήρηση των συνθηκών στο Κοσσυφοπέδιο .
Η αμερικανική στρατιωτική βάση του «Bondsteel» κοντά στο Ουρόσεβατς έχει μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης για τους Αλβανούς στρατιώτες του αποκαλούμενου στρατού του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος θα κληθεί να δράσει σε περίπτωση εντάσεων στο Πρέσεβο , δηλαδή στην νότια Σερβία,  η οποία θα αποτελέσει το επόμενο σχέδιο κρούσης του ΝΑΤΟ για τον πλήρη διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Το σχέδιο αυτό είναι  κάτω από το πέπλο των διεθνών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο με τις  προετοιμασίες για το σχηματισμό των ενόπλων δυνάμεων του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου να αποκαλύπτει ο Ρώσος  αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ  Vladimir Safronkov , μιλώντας ο ίδιος στο  Συμβούλιο Ασφαλείας.
Σκοπός τους είναι η κατάληψη του βόρειου τομέα του Κοσσυφοπεδίου και η εκδίωξη των Σέρβων κατοίκων για να ολοκληρωθεί το έργο του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία .
Σκοπός των Ρώσων , Σέρβων η «επιστροφή» του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου και της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας στην Σερβία , ενώ πιθανή  αλβανική εξέγερση « σιγοβράζει» στο Πρέσεβο ( Νότια Σερβία). Μιλάμε για ένα σενάριο που μπορεί άνετα τα τινάξει τα Βαλκάνια στον «αέρα» , ενώ στην «γωνία» παραμονεύουν οι Τούρκοι που θέλουν να επιστρέψουν ξανά μετά από 100 χρόνια στα Βαλκάνια  .

.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου