5


Translate

20 Ιουν 2018

Ωρα μηδέν: Xιλιάδες στρατιώτες της Συρίας μαζί με α/α συστήματα αγκιστρώθηκαν στα σύνορα με Ισραήλ – Ξεκινά η μάχη εναντίον 30.000 ισλαμιστών

Μεγάλες δυνάμεις του συριακού Στρατού μεταφέρονται στα σύνορα με το Ισραήλ. Από στιγμή σε στιγμή ξεκινούν οι επιχειρήσεις εναντίον των περίπου 30.000 ισλαμιστών που υπολογίζονται σε Daraa, Quneitra και γενικά στη Ν.Συρία. Μεταφέρονται 15 μονάδες πυροβολικού, εκτοξετές Grad, BMP, άρματα μάχης, BM-27, πυραυλικά συστήματα Grad
και πολλά άλλα.

Το Ισραήλ έχει τεθεί σε γενικό συναγερμό ενώ καλεί και εφεδρείες. Οσο και αν το διαψεύδει η Συρία, στην περιοχή υπάροχυν και άνδρες της Χεζμπολάχ μαζί με Ιρανούς. Ενα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή.
Ομως το πιο σημαντικό είναι πως στην «αυλή» του Ισραήλ μεταφέρθηκαν και ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Ο Μ.Άσαντ μετακίνησε αιφνιδιαστικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς Pantsir S1 στα  σύνορα του Γκολάν «για να ανανεώσει το σύστημα αεράμυνας εναντίον του Ισραήλ στον πρώτο βαθμό», σύμφωνα με έναν ανώτατο αξιωματικό της  συριακής αεράμυνας.
«Ο συριακός στρατός ενίσχυσε τις αντιπυραυλικές του άμυνες κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ», ανακοίνωσε αξιωματούχος του Προέδρου  Μπασάρ Ασάντ σήμερα την Τρίτη.
«Αναμένονται και νέες πρόσθετα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα να αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο ίδιος Σύρος
αξιωματούχος  στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή ο  Ισραηλινός Στρατός ξεκίνησε αιφνιδιαστική μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση στα Υψώματα του Γκολάν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Η άσκηση θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει αισθητή κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και εκρήξεις.
Επιπλέον, ως μέρος της άσκησης, καλούνται και εφεδρείες στρατιωτών.
Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου έστειλε την περασμένη εβδομάδα ένα απειλητικό μήνυμα στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο.
«Δεν είναι πλέον ασφαλής, το καθεστώς του δεν είναι πλέον ασφαλές, αν μας επιτεθούν, θα καταστρέψουμε τις δυνάμεις του», δήλωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε εκδήλωση.
«Νομίζω ότι υπάρχουν νέα δεδομένα και οι νέοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν και η Συρία πρέπει να καταλάβει ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία», δήλωσε ο ίδιος.
Επειδή όλα όμως συνδέονται και όλα έχουν σχέση , υπενθυμίζουμε ότι σε άρθρο μας με τίτλο (40 ισραηλινά μαχητικά στην Ελλάδα και «προσβολή» Skyguard της ΠΑ – Πακέτα COMAO κατά Τουρκίας στην ΑΟΖ και στο βάθος χτύπημα σε Ιράν!), αναφέραμε ότι προάγγελος εξελίξεων: 40 μαχητικά F-15 και F-16 από 10 πολεμικές Μοίρες έστειλε αιφνιδιαστικά το Ισραήλ στην Ελλάδα για αποστολές μακράς εμβέλειας με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κάτω από άκρα μυστικότητα.
Επίσης το  Ισραήλ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αραβικών και ρωσικών ΜΜΕ , φέρεται να απέστειλε  μυστικά αεροσκάφη  STEALTH F-35 πάνω από ιρανικές πόλεις όπου υπάρχουν πυρηνικά εργαστήρια .
Αναφέρθηκε μάλιστα και  πτήση ισραηλινών μαχητικών αυτού του τύπου πάνω από την ίδια την Τεχεράνη , προκαλώντας έντονη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα.
Σύροι και Ιρανοί στην Συρία φοβούνται κλιμάκωση των επιθέσεων από το Ισραήλ , ενώ την ίδια στιγμή ο Νετανιάχου επιζητεί αναγνώριση για τα υψώματα του Γκολάν  που διαθέτουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και νερού , κάτι που τα καθιστά τρομερής σημασίας «στρατηγικό έδαφος».
Ο πόλεμος  της Συρίας έχει κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά τις τελευταίες εβδομάδες, διακινδυνεύοντας μια σφοδρή κλιμάκωση σε μια περιοχή μείζονος ανησυχίας για το Ισραήλ, όπου η σύγκρουση είχε  περιοριστεί από πέρυσι με συμφωνία που συνήφθει  από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.
Η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει επίθεση εναντίον των ανταρτών που ευρίσκονται σε έδαφος στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία.
Αυτό οδήγησε την Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα να προειδοποιήσει για «σταθερά και κατάλληλα μέτρα» ενάντια στις παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός.
Το Ισραήλ από την πλευρά του θέλει τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, να παραμείνουν μακριά από τα σύνορά τους και να απομακρυνθούν  από τη Συρία .
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η οργάνωση του  θα παραμείνει στη Συρία όσο επιθυμεί ο Άσαντ .
Αυτό όμως δεν το ανέχονται οι Ισραηλινοί και είναι έτοιμοι για τα πάντα στην κυριολεξία.
Δείτε εικόνες




.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου