5


Translate

23 Ιουλ 2018

Στα ύψη ο υδράργυρος τη Δευτέρα, κίνδυνος και για πυρκαγιές

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη Δευτέρα, την ώρα που η ΕΜΥ προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ανέμους εντάσεως έως και 7 μποφόρ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα στις εξής περιοχές:
— Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
— Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα)
— Περιφέρεια Αττικής
— Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια)
Η υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει καλέσει σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παραμείνει τη Δευτέρα σε υψηλά επίπεδα, με μικρή πτώση να αναμένεται μόνο στα Δυτικά και Βόρεια. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Αναλυτικότερα, στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Σε χαμηλότερα επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου