5


Translate

17 Ιουλ 2018

Κατρούγκαλος: Η εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία προϋποθέτει απελευθέρωση των δυο

Ο πρωθυπουργός ξέκοψε στον Ερντογάν, οποιαδήποτε προοπτική συμψηφισμού των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Για τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι και οι δύο πλευρές κέρδισαν, καμία δεν έχασε, καμία δεν ταπεινώθηκε.
«Λυδία λίθος για την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη, με τη Δύση, είναι η σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα, και, ένα βήμα παραπέρα, προϋπόθεση για την εξομάλυνση την πλήρη, και την ομαλοποίηση των σχέσεών μας, είναι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η συνάντηση Τσίπρα — Ερντογάν την περασμένη Πέμπτη, δεν άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά ήταν ουσιαστική καθώς φαίνεται πως μπαίνει μια τελεία και παύλα στο ζήτημα του συσχετισμού της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
«Είναι προφανές ότι το ξέκοψε ο πρωθυπουργός πως δεν υπάρχει τέτοια προοπτική οποιουδήποτε συμψηφισμού των απαιτήσεων, γιατί στην πραγματικότητα εμείς δεν έχουμε απαιτήσεις, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των δύο στρατιωτικών η δίκαιη δίκη για την οποία έχει υποσχεθεί η Τουρκία με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Σχετικά με το Μακεδονικό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι κλείνει με εθνικά επωφελή τρόπο. «Και οι δύο πλευρές κέρδισαν, καμία δεν έχασε, καμία δεν ταπεινώθηκε» είπε χαρακτηριστικά.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου