5


Translate

25 Ιουλ 2018

PSV Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός 4-0 (Βιντεο)

ΝΕΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ   
Μέσα σε 10 λεπτά (68'-78') ο Ολυμπιακός δέχτηκε 4 γκολ από την Αϊντχόφεν και χάλασε την καλή εικόνα που είχε προηγηθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν βελτιωμένοι από το φιλικό με την Γκενκ αλλά πάλι δεν σκόραραν και πάλι στο φινάλε το σκορ ήταν το ίδιο.  
Σταθερός στην αρχή, πολύ κακός στο τέλος. Σε μια ακόμα κακή εμφάνιση σε φιλικό προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κρατήσει πολλά πράγματα, αφού με την κακή του απόδοση στο β' μέρος έχασε τις όποιες καλές εντυπώσεις είχε φτιάξει στην αρχή, παρότι επιθετικά δεν ήταν παρά ελάχιστα απειλητικός. Η PSV είχε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, απειλήθηκε μόλις για 15' στην αρχή του β' μέρους και μετά το 65' πήρε... φόρα στον διάδρομο που άνοιξαν οι Πειραιώτες, για να σκοράρουν αρκετά και να νικήσουν εμφατικά.
ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως ιδιαίτερη ένταση μπροστά από τις δυο εστίες. Η PSV είχε την ανούσια κατοχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να απειλεί. Το ίδιο σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό ίσχυσε και για τους «ερυθρόλευκους», που με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Γκερέρο προωθημένο δεν κατάφερναν να ανησυχήσουν τον Ζοέτ, που είχε ένα εύκολο 45λεπτο.
Στο 31’ ο Γιαννιώτης φώναξε «παρών», όταν μετά από λάθος γύρισμα του Φορτούνη, που εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, οι Ολλανδοί βγήκαν τετ α τετ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα ωστόσο να αποκρούει το πλασέ του Μπεργκβάιν. Στο 35’ μάλιστα ο Βούκοβιτς έδιωξε άτσαλα σε σέντρα από αριστερά, αλλά ο Μάλεν σούταρε ψηλά άουτ, αποτυγχάνοντας να «πληγώσει» την άμυνα των Πειραιωτών, που φάνηκε να χάνει την ισορροπία που είχε μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού.
Η… τάξη που επικρατούσε στο παιχνίδι αποκαταστάθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια έχοντας καταγράψει φτωχές επιθετικές επιδόσεις και τον Ολυμπιακό να κάνει τα περισσότερα πράγματα σωστά στο γήπεδο, εκτός του να απειλεί.
«ΤΡΙΚΥΜΙΑ» ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Αν αυτό αποτέλεσε σταθερά για την ομάδα του Μαρτίνς μέχρι το 45’, έκτοτε χάθηκε και δίχως… αντάλλαγμα!
Η επίθεση λειτούργησε σωστά στο πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δυο καλές φάσεις. Η πρώτη ήταν με τον Γκερέρο στο 47’, όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Φορτούνη με το κεφάλι, σούταρε άστοχα με το δεξί μέσα από την περιοχή, ενώ δυο λεπτά αργότερα (49’), ξανά από σέντρα του Φορτούνη, ο Βούκοβιτς έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά!
Η καλή εικόνα διατηρήθηκε ως το 60’, όταν η Αϊντχόφεν έστειλε προειδοποιητική «βολή». Ο Μάλεν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μιράντα έκανε προβολή και ο Γιαννιώτης χρειάστηκε να επέμβει στην κλειστή του γωνία για να διώξει σε κόρνερ.
Δεν κατάφερε να κάνει κάτι αντίστοιχο, αν και δεν φέρει ευθύνη για κάποιο από τα τέσσερα γκολ που ακολούθησαν. Η κατάρρευση της «ερυθρόλευκης» άμυνας ωστόσο ήταν χαρακτηριστική από εκείνο το σημείο και μετά, γεμάτη ατομικά λάθη.
Στο 65’ ο Περέιρο σέντραρε από δεξιά, ο Μιράντα άφησε αμαρκάριστο τον Ντε Γιονγκ κι εκείνος με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0.
Στο 71’ ξανά ο Περέιρο έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Τέζε κι εκείνος γύρισε παράλληλα για τον Ντε Γιόνγκ, που είχε εύκολο έργο από κοντά για να διπλασιάσει ατομικά κι ομαδικά τέρματα.
Σ’ εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του και υπέστη τις συνέπειες, που ήταν η βαριά εν τέλει ήττα. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα (75’), μετά από κόρνερ, ο Χριστοδουλόπουλος, που είχε μπει στο παιχνίδι στη θέση του Βρουσάι, άφησε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι τον Σβαμπ, που σε κενή εστία με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στο 79’ ο Σισέ ήρθε να συμπληρώσει την αμυντική υστέρηση, κάνοντας τραγικό λάθος με τη μπάλα και μη μπορώντας να κόψει τον Μάλεν, τον είδε να νικάει στην κόντρα και στο τετ α τετ τον Γιαννιώτη για το τελικό 4-0.
Συνολικά ο Μαρτίνς δεν είδε τίποτα από τους παίκτες που έβαλε ως αλλαγή στον αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν… υπήρχε στο γήπεδο μετά το 1-0. Έτσι, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ηττήθηκε με το ίδιο βαρύ σκορ και προβλημάτισε ξανά με την αμυντική του εικόνα.
Οι συνθέσεις:
PSV (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Ζοέτ, Ντουμφρις (44’ Τέζε), Λουκάσεν, Φιργκέβερ (61’ Μπερέν), Ανχελίνο, Χέντριξ, Ροζάριο, Περέιρο, Μάλεν, Ντε Γιονγκ, Μπέργκβαιν
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί (84’ Μασούρας), Μιράντα, Βούκοβιτς (69’ Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά (77’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (70’ Χατζησαφί), Φορτούνης (69’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (69’ Πάρντο), Βρουσάι (62’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (61’ Ανσαριφάρντ)

.
.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου