5


Translate

31 Οκτ 2018

«Τον δολοφόνησαν με δυο σφαίρες στην καρδιά από τα 25 μέτρα»

Επιχείρηση συγκάλυψης από τις αλβανικές αρχές - Συνέραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό του Κατσίφα - Τί υποστηρίζει ο Έλληνας ιατροδικαστής (Βίντεο) 
Για δολοφονία κάνουν λόγο οι συγγενείς του 35χρονου από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, ενώ την ίδια διαπιστώθηκε ότι οι αλβανικές αρχές έδειξαν μια περίεργη σπουδή
να κλείσει η υπόθεση χωρίς περαιτέρω έρευνα. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας και ενώ υπήρξε παρέμβαση της Ελλάδας στο ζήτημα πολύτιμα στοιχεία εξαφανίστηκαν μέσα σε μερικές ώρες.
«Έσβησαν τα στοιχεία»
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά από απανωτές αρνήσεις ξαφνικά χθες το απόγευμα η σορός του 35χρονου μεταφέρθηκε από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα. Εκεί διαπιστώθηκε ωστόσο ότι η σορός είχε εξεταστεί, τα τραύματα είχαν ραφτεί και στη συνέχεια ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε πλύνει το σώμα.
Με τον τρόπο αυτό ο Έλληνας ιατροδικαστής δεν ήταν σε θέση να κάνει ουσιαστική έρευνα στη σορό, τα όποια στοιχεία θα μπορούσαν να υπάρχουν είχαν αλλοιωθεί.
Το γεγονός κινεί υποψίες καθώς ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ο πραγματογνώμονας της οικογένειας δεν μπορεί παρά να δεχθεί τα στοιχεία που θα λάβει από την αλβανική πλευρά.
.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε τη σορτό του 35χρονου για διάστημα μόλις πέντε λεπτών.
«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.
«Τον δολοφόνησαν»
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν ισχύει το σενάριο που διέρρεαν κάποιες πλευρές πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τραυματίστηκε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε χαριστική βολή από κοντινή απόσταση.
Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν οι συγγενείς του δέχθηκε δυο σφαίρες στην καρδιά από απόσταση περίπου 25 μέτρων.
Το γεγονός αυτό, λένε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί τον ισχυρισμό τους ότι οι Αλβανοί ήθελαν νεκρό τον 35χρονο.
Αυτό, καθώς η σορός του δεν φέρει κανένα άλλο τραύμα που να μαρτυρά ότι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με πυροβολισμό στα πόδια ή σε άλλο σημείο του σώματός του.
 Οι δυο βολές στην καρδιά δείχνει πρόθεση να σκοτώσουν, λέει η πλευρά της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη κάλυψη και πως θα μπορούσε εύκολα η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα RENEA να τον ακινητοποιήσει.
.
 Παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης
Υπενθυμίζεται ότι τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να διερευνήσει πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.
Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.
«Φωτιά» στις διπλωματικές σχέσεις: Το αλβανικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα για Κατσίφα
Στο μεταξύ, στο αλβανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα για να της ανακοινωθεί η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ και το αλβανικό ΥΠΕΞ, στην κυρία Ελένη Σουράνη επισημάνθηκε ότι «το σοβαρό συμβάν διερευνά η αλβανική Δικαιοσύνη».
«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», όπως τονίστηκε.
«Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις», αναφέρεται ακόμη.
Σημειώνεται ότι τα Τίρανα προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού έγινε γνωστό από την Αθήνα ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προβεί σε έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή.
πηγη crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου