5


Translate

1 Νοε 2018

Χωρίς τέλος το «τσουνάμι» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων: 21.892 έχουν «ανέβει» στο σύστημα

Μόνο την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 786  ηλεκτρονικοι πλειστηριασμοι- «Το ζήτημα των κόκκινων δανείων παραμένει σοβαρό» λένε κύκλοι Φλαμπουράρη στο ΑΠΕ
Δεν έχει τέλος το «τσουνάμι» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions.gr έχουν αναρτηθεί
συνολικά 21.892, με τους 786 εξ αυτών να έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Πλειστηριασμούς ακινητων προγραμματίζει και η ΑΑΔΕ αρχής γενομένης από σήμερα, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνολικά 28 πλειστηριασμοί.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και τον «πονοκέφαλο» της εκπνοής σε δύο μήνες των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη με τους δανειστές, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, να τηρούν επιφυλακτική έως αρνητική στάση και τις τράπεζες να διαμηνύουν «ξεχάστε το με τους σημερινούς όρους».
Όπως έχει γράψει σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα προς πλειστηριασμό από τις 150.000 στις 100.000 ευρώ και είναι ζήτημα χρόνου ο πήχης να υποχωρήσει και κάτω από τις 100.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να δούμε να συμβαίνει σε μεγάλη έκταση το 2019.
Η κυβέρνηση με διαρροή στο ΑΠΕ κύκλων του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη αναγνωρίζει ότι «το ζήτημα της διευθέτησης των κόκκινων δανείων παραμένει σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης».
«Πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα μειώνουν τα κόκκινα δάνεια, ξεκινώντας από τα μεγάλα και ειδικότερα από τις κραυγαλέες υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών και όχι από πλειστηριασμούς της μικρής και μεσιαίας κατοικίας» πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι περιγράφοντας τη λογική της κυβέρνησης. 
πηγη protothema.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου