5


Translate

26 Ιαν 2019

Σημαντικό «τρίποντο» για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Απόλλωνα που έμεινε άδικα με 10 παίκτες

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για την παραμονή στη Super League πέτυχε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης
σημείωσε στο 7ο λεπτό ο Δημήτρης Μάνος, ενώ η ομάδα του Τεννέ, που πολύ δύσκολα, πλέον, θ' αποφύγει τον υποβιβασμό, έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς στο 75ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της άδικης αποβολής του τερματοφύλακα Βάσιτς.
Μάλιστα στα τελευταία 15 λεπτά, η «ελαφρά ταξιαρχία», δεδομένου ότι είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές της, αγωνίστηκε με τον αμυντικό Οριουέλα κάτω από τα δοκάρια της.
Ο αγώνας
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΣ, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ. Τότε ο Δημήτρης Μάνος, στο ντεμπούτο του με την ομάδα των Ιωαννίνων, ξέφυγε ταχύτατα από τον Κύργια, που δεν κατάφερε να τον σταματήσει, με τον Ελληνα φορ να τελειώνει ιδανικά τη φάση.
Ο Απόλλωνας αντέδρασε στο 9', όταν έχασε μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα μετά από γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Ναζλίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά έκανε αδύναμο πλασέ και ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί και στο 18' έχασαν φοβερή διπλή ευκαιρία, όταν ο Μπεντινέλι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι!
Στην επαναφορά, ο Κύργιας έδωσε στον αμαρκάριστο Οριουέλα, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής... κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στον Βελλίδη. Ο ΠΑΣ αντέδρασε στο 31ο λεπτό, όταν μετά από ωραία σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Κρίζμαν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βάσιτς με εντυπωσιακή επέμβαση απέτρεψε τον κίνδυνο.
Στην επανάληψη, το ματς συνέχισε να είναι ποιοτικό και με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η φάση του αγώνα, πάντως, έγινε στο 75ο λεπτό, όταν ο Απόλλωνας έμεινε, άδικα, με δέκα παίκτες.
Τότε ο Μάνος έφυγε στην αντεπίθεση, προσπάθησε να πλασάρει τον Βάσιτς, που ήταν εκτός εστίας, με την μπάλα να βρίσκει καθαρά στο κεφάλι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
Ο Μπάμπης Τεννές είχε ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές του και έδωσε εντολή στον Οριουέλα να καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Μάλιστα ο Οριουέλα είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά!
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκαβάλας, Σεργκελασβίλι, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος (85' Ξύδας), Κριζμάν (72' Αθανασιάδης), Μάνος (90' Μπαπτίστ).
Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας (46' Ακόστα), Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (73' Βάρκας), Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Μπεντινέλι, Οριουέλα, Ναζλίδης (62' Ριβέρο). 
πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου