5


Translate

2 Απρ 2020

«Πραιτώριο»: Αυτή ήταν η φυλακή του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα-Bίντεο

Στα Ιεροσόλυμα, υπάρχει η φυλακή του Χριστού, οπού ακόμη και σήμερα τελείται τη Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών.

Το «Πραιτώριο» στην οδό των Παθών, την εποχή του Χριστού ήταν Διοικητήριο και  επίσημη κατοικία του Ρωμαίου Διοικητή Ηγεμόνα Πιλάτου. Στο Πραιτώριο, έφεραν τον Ιησού
μετά τον Άννα και τον Καϊάφα για να δικαστεί.
Στο Πραιτώριο ο Πιλάτος διέταξε να μαστιγώσουν τον Ιησού. Εδώ Τον έντυσαν με την κόκκινη χλαμύδα, Τον φυλάκισαν και Τον καταδίκασαν στην έσχατη ποινή του θανάτου με σταύρωση. Εδώ του έδωσαν το Σταυρό για να ξεκινήσει το δρόμο του Μαρτυρίου…
Οι συνθήκες κράτησης του Θεανθρώπου ήταν άθλιες… Στη χαμηλή και στενή σπηλιά, οι φύλακες είχαν βάλει τα πόδια Του Χριστού μέσα σε τρύπες  έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να διαφύγει.
Ένα χαμηλότερο σπήλαιο κάτω από την φυλακή του Χριστού ήταν κατά την παράδοση η φυλακή των δύο ληστών που σταυρώθηκαν μαζί με τον Κύριο.
Στο Πραιτώριο κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή τελείται η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και από εδώ ξεκινά η πορεία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο οποίος κουβαλά στον ώμο του τον Σταυρό αναπαριστώντας τη διαδρομή που ακολούθησε ο Ιησούς Χριστός έως τον Γολγοθά.
Δείτε σε βίντεο τη φυλακή του Χριστού:
.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου