5


Translate

14 Μαΐ 2021

Διακοπές στη Ζάκυνθο: Αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Αν θέλετε να αποδράσετε από την καθημερινότητα, πάρτε τους αγαπημένους σας και κατευθυνθείτε προς τα Επτάνησα και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο. Η Ζάκυνθος είναι ένα μαγευτικό νησί με πολλές φυσικές ομορφιές. Είναι πλούσια σε αξιοθέατα και έχει πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε.
Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε είναι το Ναυάγιο, μια γραφική παραλία στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου. Αυτή η εκπληκτική παραλία είναι περικυκλωμένη από ασβεστολιθικά βράχια και έχει ένα ναυαγισμένο πλοίο στο κέντρο του κόλπου. Εκεί θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας κολυμπώντας στην απίστευτη τιρκουάζ θάλασσα και χαλαρώνοντας ενώ απολαμβάνετε την υπέροχη θέα.
Οι Γαλάζιες Σπηλιές του χωριού Βολίμες βρίσκονται στη δυτική ακτή του νησιού και πρέπει να τις δει κάθε επισκέπτης. Αποτελούνται από ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς και οφείλουν την ονομασία τους στο εντυπωσιακό μπλε χρώμα των νερών και του καθαρού ουρανού που αντικατοπτρίζεται σε αυτούς.
Το Μαραθονήσι είναι ένας μικρός παράδεισος και βρίσκεται στον κόλπο του Λαγανά. Εκεί μπορείτε να πάτε μόνο με πλοίο από το Κερί, τον Λαγανά και τον Άγιο Σώστη. Το Μαραθονήσι προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου καθώς η χελώνα Caretta-Caretta έχει επιλέξει αυτό το μέρος για να γεννά τα αυγά της. Στο νησί μπορείτε να επισκεφτείτε δύο μικρές παραλίες, μία με άμμο και μία με βότσαλα.
Στην πόλη αξίζει να επισκεφθείτε την πλατεία Σολωμού, την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης της Ζακύνθου, η οποία περιβάλλεται από πολύ σημαντικά κτήρια όπως το Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μόλο και το Πολιτιστικό κέντρο της Ζακύνθου. Η πλατεία Σολωμού, στην οποία δεσπόζει το άγαλμα του Έλληνα εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, γεμίζει με ανθρώπους τα βράδια καθώς οι ντόπιοι και οι τουρίστες την επισκέπτονται για βόλτα.
Το Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου βρίσκεται στην Πλατεία Σολωμού, στην πόλη της Ζακύνθου. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε μια πλούσια συλλογή από βυζαντινές αγιογραφίες από τον 19ο αιώνα, ελληνικά και βυζαντινά γλυπτά και αγάλματα και μερικές όμορφες εικόνες από τις εκκλησίες του νησιού. Ένα άλλο εντυπωσιακό κτήριο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μόλο, είναι το πολιτιστικό κέντρο της Ζακύνθου και η Δημόσια Βιβλιοθήκη, μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα, η οποία έχει πάνω από 50.000 βιβλία. Η Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει μια μικρή έκθεση τέχνης, μικρές κούκλες με τοπικές ενδυμασίες, φωτογραφικό υλικό και το ιστορικό αρχείο της Ζακύνθου με κώδικες και έγγραφα.
διακοπές-ζάκυνθο-πλατεία-σολωμού
Η Πλατεία Σολωμού
Οι παραλίες της Ζακύνθου φημίζονται για τη φυσική ομορφιά τους και τα εξωτικά, σμαραγδένια νερά τους. Το Ναυάγιο είναι η διασημότερη παραλία του νησιού και είναι πάντα γεμάτη επειδή διάφορα τουριστικά σκάφη πηγαίνουν εκεί όλη ημέρα. Η αμμώδης παραλία του Γέρακα θεωρείται από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου και έχει θαυμάσια κρυστάλλινα νερά. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στη βόρεια πλευρά του νησιού. Γεμίζει κόσμο εξαιτίας των θαλάσσιων σπορ που έχει και είναι ιδανικό μέρος για καταδύσεις. Το Καλαμάκι είναι η πιο κοντινή παραλία στο αεροδρόμιο και ένα από τα πιο ανεπτυγμένα θέρετρα στην πόλη της Ζακύνθου. Είναι πολύ δημοφιλές και έχει πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις.
Ο Λαγανάς είναι το πιο πολυσύχναστο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ζακύνθου, με πολλές εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και beach bars κατά μήκος της ακτής. Οι Αλυκές είναι μια μεγάλη και αμμουδερή παραλία στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου. Είναι πολύ δημοφιλής το καλοκαίρι και έχει κάποιες εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ κατά μήκος της ακτής. Το Αργάσι είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι καλά οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Η Μαραθιά είναι μια απομονωμένη παραλία με βότσαλα στη νότια πλευρά του νησιού. Μακριά από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, η Μαραθιά είναι ιδανική για να απολαύσετε την απόλυτη χαλάρωση.
διακοπές-ζάκυνθο-παραλίες-1
Το φημισμένο “Ναυάγιο”
Το φαγητό στη Ζάκυνθο είναι μια περιπέτεια. Το να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί, είναι κάτι το εξαιρετικό. Οι Ζακυνθινοί είναι περήφανοι για την κουζίνα τους. Η διατροφή τους είναι τυπική μεσογειακή, με βάση τα φρέσκα, σπιτικά συστατικά, όπου το κρέας, το ελαιόλαδο και τα λαχανικά είναι θεμελιώδους σημασίας. Ένα γεύμα στη Ζάκυνθο, όπως σε όλη την Ελλάδα, συνοδεύεται με μια ποικιλία από ζεστά και κρύα ορεκτικά (οι γνωστοί μας μεζέδες), που σερβίρονται σε μικρά πιάτα τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού.
Οι επιλογές είναι τόσο πολλές, που υπάρχει ο κίνδυνος να τελειώσετε το γεύμα σας μόνο με τα ορεκτικά. Τα πιο γνωστά ορεκτικά είναι το τζατζίκι, η μελιτζανοσαλάτα, η ταραμοσαλάτα, το σαγανάκι, οι τυρόπιτες, τα κολοκυθάκια, τα διαφορετικά είδη από κεφτέδες, το ξιδάτο χταπόδι, τα καλαμαράκια και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
Το κρέας είναι το αγαπημένο πιάτο των ντόπιων, επομένως θα βρείτε πολλές συνταγές στο νησί με κύριο συστατικό ​​το κρέας. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γεμιστό κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα, το οποίο σερβίρεται με μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες και το Ζακυνθινό μοσχάρι με κόκκινη σάλτσα. Άλλα ελληνικά πιάτα είναι το στιφάδο (με κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα), ο μουσακάς (με κιμά, μελιτζάνες, πατάτες και μπεσαμέλ), το κλέφτικο αρνί (αρνάκι σε πήλινο δοχείο με φέτα, λαχανικά και κόκκινη σάλτσα) ή τα παπουτσάκια (μελιτζάνες με κιμά και μπεσαμέλ).
διακοπές-ζάκυνθο-φαγητό
Για επιδόρπιο, αξίζει να δοκιμάσετε τον μπακλαβά (ο οποίος συνήθως σερβίρεται με παγωτό) ή το κανταΐφι (με καρύδια, μέλι και κανέλα). Άλλες επιλογές είναι η κρέμα καραμέλα, η ιταλική πανακότα, η μηλόπιτα με παγωτό ή μια ωραία κρέπα με σαντιγί και παγωτό.
Η νυχτερινή ζωή στη Ζάκυνθο είναι δύο ειδών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εάν επιθυμείτε να περάσετε ένα ήσυχο βράδυ, το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου και το χωριό Βασιλικός είναι οι ιδανικές τοποθεσίες. Μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας υπό τους ήχους των καντάδων (παραδοσιακή ζακυνθινή μουσική δηλαδή) σε πολλά τοπικά εστιατόρια. Τα προαναφερθέντα μέρη είναι γεμάτα από εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες για όσους προτιμούν ένα χαλαρό βράδυ. Αν θέλετε πιο ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης, τα κατάλληλα μέρη για εσάς είναι το Αργάσι, το Τσιλιβί, ο περίφημος Λαγανάς, οι Αλυκές και το Καλαμάκι.
διακοπές-ζάκυνθο-παραλίες-2
Αυτά είναι γνωστά, κοσμοπολίτικα τουριστικά κέντρα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι γεμάτα με κόσμο. Για το λόγο αυτό υπάρχουν συγκεντρωμένα εκεί πολλά μπαρ, κλαμπ και ντίσκο. Η διασκέδαση είναι συνεχής: το πάρτι ξεκινά νωρίς το βράδυ και συνεχίζει (τις περισσότερες φορές), μέχρι την ανατολή του ηλίου! Η μουσική είναι δυνατή και ο χορός δεν σταματά ποτέ. Γενικά, η νυχτερινή ζωή της Ζακύνθου είναι τρελή και συναρπαστική!
Κλέινοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ζάκυνθος είναι ένα εξαιρετικό νησί για να πάτε διακοπές, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιόνιου. Οι παραλίες της ειδικά, θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου