5


Translate

26 Ιουν 2019

Στάθης Παναγούλης>Σύμφωνα με τα Αρχεία της ΕΑΤ-ΕΣΑ ο Νίκος Βούτσης υπήρξε συνεργάτης της ΚΥΠ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σύμφωνα με τα έγγραφα ήταν συνεργάτης της ΚΥΠ» υποστηρίζει ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης μετά την ερώτηση που του έθεσε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι».
Έσπασε τη σιωπή του ο αδελφός του ήρωα της Δημοκρατίας και αποκάλυψε στοιχεία-σοκ με τη σθεναρή επιμονή εκείνου που γνωρίζει και με άξονα όσα αποκαλυπτικά είδαν
το φως της δημοσιότητας .
Eρευνα Πέτρος Κασιμάτης
Το τμήμα ερευνών της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας «φώτισε» στοιχεία και λεπτομέρειες για τη χούντα των συνταγματαρχών. Φαίνεται εκ πρώτης απίστευτο, όμως αυτές οι αποκαλύψεις είχαν τη σφραγίδα ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου (του Γιάννη Φάτση) με δημοκρατική συνείδηση που τις υπέγραψε, καθώς φαίνεται, με απόλυτη βεβαιότητα.
Να σημειωθεί ότι τότε απαγορεύθηκε η δημοσιοποίηση των απορρήτων φακέλων του ΕΑΤ-ΕΣΑ και μετά πέντε ημέρες ο Αλέκος Παναγούλης σκοτώθηκε στο πιο περίεργο και σκοτεινό τροχαίο δυστύχημα μέσα στην Αθήνα, την Πρωτομαγιά του 1976!!
Όλοι τότε μίλησαν για δολοφονία!!
Πρόκειται για τα αρχεία του ΕΑΤ-ΕΣΑ προϊόν της πολύκροτης έρευνας του πρύτανη της δημοσιογραφίας Γιάννη Φάτση στην εφημερίδα «Τα Νέα» όπου στο φύλλο της 21ης Απριλίου 1976 δίπλα στα σχόλια για τον τότε φοιτητή του Πολυτεχνείου Νίκο Βούτση ότι ήταν «εκ των πρωτοστατούντων εις τας αναρχικάς εκδηλώσεις των φοιτητών του Ε.Μ.Π» υπάρχει η παρακάτω συγκλονιστική σημείωση: « ΗΔΗ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»!!!
Ο Στάθης Παναγούλης που φυλακίστηκε κι εξορίστηκε από τους συνταγματάρχες , διαχειρίστηκε μαζί με τον αδελφό του αείμνηστο αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη τους απόρρητους φακέλους του ΕΑΤ-ΕΣΑ και για τον Βούτση είναι καταπέλτης!!
Η δήλωση του αφήνει άφωνο τον κάθε πολίτη για το επίμαχο αποκαλυπτικό έγγραφο –το οποίο αναφέρεται μόνο στον κ. Βούτση με αυτά τα επιβαρυντικά στοιχεία! Διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για ονόματα δηλωσιών που υπέκυψαν στους βασανιστές της χούντας ,αλλά για άτομο που ενσυνείδητα συνεργαζόταν με τους χουντικούς …
«Με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας δηλώνω ότι:
1) Τα στοιχεία που παρέθεσε ο αείμνηστος Αλέκος Παναγούλης μέσω των αρχείων του ΕΑΤ-ΕΣΑ δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
2) Πρόκειται για το απόρρητο αρχείο των βασανιστών της χούντας και συγκεκριμένα του αρχιβασανιστή Ν.Χατζηζήση που το επιμελήθηκε και το υπέγραψε ο αείμνηστος δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Γιάννης Φάτσης στις 21-4-1976.
3) Δεν πρόκειται για ονόματα αγωνιστών που υπέκυψαν στα βασανιστήρια των πραξικοπηματιών. Για λόγους τάξης δεν εδόθησαν στη δημοσιότητα αυτά τα ονόματα.
4) Το επίμαχο σημείο είναι το σχόλιο που αφορά μόνο τον σημερινό Πρόεδρο της Βουλής Ν.Βούτση και είναι απόλυτα ακριβές. Σύμφωνα με τα δελτία πληροφοριών ήταν συνεργάτης της χουντικής ΚΥΠ».
Βέβαια, τότε που γράφτηκαν τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ με την υπογραφή του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Φάτση , κάποιοι θορυβήθηκαν και τότε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εσωτερικού έστειλε ανακοίνωση συμπεριλαμβάνοντας και άλλα ονόματα άδολων αγωνιστών της Αριστεράς για τα οποίους στα έγγραφα αναφερόταν η αντιστασιακή τους δράση. Κι ότι «τη μέθοδο της σπίλωσης της τιμής των αντιστασιακών τη χρησιμοποιούσαν οι βασανιστές».
Χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό αυτοί που συνέταξαν το δελτίο τύπου , ήθελαν να δείξουν ότι το επίμαχο συγκλονιστικό σχόλιο δήθεν αφορούσε και άλλους ,θέλοντας ίσως να …ξεχάσουν ότι μόνον για τον Βούτση υπήρχε η «ειδική πληροφορία» αφού τονιζόταν ως σημείωση δακτυλογραφημένη στην άκρη του ονόματος του ότι «ΟΥΤΟΣ συνεργαζόταν και κατευθυνόταν υπό της ΚΥΠ με θετικά αποτελέσματα»!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βούτσης ποτέ δεν έδωσε αφορμή τα επόμενα χρόνια της μεταπολίτευσης ώστε να υπάρξει υποψία ότι κατά το παρελθόν ήταν καταδότης η συνεργάτης των συνταγματαρχών. Η απόλυτα συνεπής πολιτική διαδρομή του δεν άφηνε περιθώρια για να του αποδοθεί η κατηγορία του δοσίλογου της Αριστεράς ,του ρουφιάνου η του θλιβερού κρυφο-υπαλλήλου της χούντας.
Αγωνιστές εκείνης της σκοτεινής περιόδου υποστηρίζουν με νόημα πως « εάν προδίδεις τους συντρόφους σου , αν είσαι χαφιές της χούντας , ε, φροντίζεις αυτό να μην το αναγράφεις και στην αστυνομική σου ταυτότητα…».
Να τονιστεί, ότι η πολιτική πορεία του Βούτση ήταν δημοκρατικά υποδειγματική και οι πρόσφατες εκρήξεις του στη Βουλή προς τους πολιτικούς αρχηγούς του τύπου «μην μου μιλάτε εμένα έτσι» μάλλον οφείλεται στον.. σακχαρώδη διαβήτη παρά σε πιθανές αντιδημοκρατικές-αυταρχικές- χουντικές εξάρσεις….
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου