5


Translate

5 Ιουλ 2019

Ολυμπιακός-Γιαγκελόνια 5-0: Χορταστικός και ουσιαστικός

Με 5άρα αποχαιρετά την Πολωνία ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 5-0 της Γιαγκελόνια - Χατ τρικ από τον Γκερέρο, από ένα γκολ οι Φορτούνης και Μπα - Εξαιρετικός με δύο ασίστ ο Μασούρας, κεφάτος και ο Βαλμπουενά
Πάρα πολλές υποσχέσεις άφησε ο σημερινός Ολυμπιακός κόντρα στη Γιαγκελόνια.
Οχι μόνο γιατί κέρδισε με 5-0 χάρις σε χατ-τρικ του Γκερέρο (31' 45', 57΄) και από ένα γκολ των Μπα (11'), Φορτούνη (78'), αλλά επειδή ήταν ουσιαστικός, κυνικός στην επίθεση και δεν απειλήθηκε αμυντικά.
Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα στο τέρμα, τους Τοροσίδη, Μπα, Παπαδόπουλο, Κούτρη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σουρλή, Ανδρούτσο στον άξονα, τους Βαλμπουενά, Γιώργο Μασούρα στα άκρα, ενώ οι Γκερέρο, Σολδάνο εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης. Ετσι έβαλε στο κάδρο το 4-4-2. Συμπέρασμα πρώτου ημιχρόνου; Ακρως θετικό, παρότι ο Σολδάνο έδειξε έξω από τα νερά του.



Μετά από ένα «μουδιασμένο» πρώτο 10λεπτο προφανώς επειδή υπήρχαν αρκετά νέα «δίδυμα», οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία. Επαιξαν πολύ στον κλειστό χώρο, πρέσαραν ψηλά, πέτυχαν 3 τέρματα με μόλις 4 τελικές και κρατάμε τα εξής: 1) Ο Βαλμπουενά ναι μεν ήταν στην αριστερή πλευρά, αλλά είχε ελεύθερο ρόλο, έπαιρνε πρωτοβουλίες και ουσιαστικά ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας. 2) Ο Γκερέρο έκανε λίγες επαφές με την μπάλα, αλλά σε αυτό το διάστημα μέτρησε 2 γκολ και 1 δοκάρι (εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή).
Ηταν κίνδυνος-θάνατος για την αντίπαλη άμυνα. 3) Ο Μασούρας συμμετείχε και στα 3 γκολ του Ολυμπιακού, αφού το πρώτο ξεκίνησε από δικό του σουτ (η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπα) και έβγαλε την ασίστ στα άλλα δύο (στο 2ο έκλεψε την μπάλα, έβγαλε ωραία τον Ολυμπιακό σε αντεπίθεση 3 vs 3 και έστρωσε στον Γκερέρο, στο 3ο έπαιξε εξαιρετικά κάθετα στον Γκερέρο). 4).



Ο νεαρός Σουρλής άφησε πολλές υποσχέσεις, έκανε 2-3 πολύ καλές επεμβάσεις και συμμετείχε στο δημιουργικό σκέλος. 5) Σε αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν «μισή» φάση.
Στα παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε καλό ρυθμό παρά τις αρκετές εσωτερικές αλλαγές που έκανε μεσοεπιθετικά (οι Βαλμπουενά, Μασούρας πέρασαν στην «κορυφή», ο Σολδάνο στα άκρα, ενώ ο Μασούρας για κάποιο διάστημα ήταν και αριστερά) και στην ανάπαυλα ήταν λογικό όλοι να χαμογελούν.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε και λογικά, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, ενώ άρχισε και η βροχή. Ετσι τα πόδια έγιναν «βαριά», αλλά παρόλα αυτά ο Γκερέρο πέτυχε ακόμη ένα σεντερφορίσιο γκολ («κυνήγησε» τη φάση, πήρε κατοχή και πλάσαρε εύστοχα), ενώ στο 60' ο Μαρτίνς άλλαξε τα 10/11 της ενδεκάδας του.

Τι μας μένει από το τελευταίο μισάωρο; Η εξαιρετική σέντρα του Ραντέλοβιτς στο 78' όπου έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Φορτούνη, ο οποίος δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ και ότι εκ νέου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανασταλτικά συμπαγείς. Για να μην παρεξηγηθούμε και πάλι είχαν διάθεση μπροστά (π.χ. απείλησαν με Ντουρμισάι), αλλά βρίσκονταν ένα-δυο κλικ κάτω από το τέμπο του πρώτου 45λεπτου.



Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Σα (60' Τζολάκης), Τοροσίδης (60' Ομάρ), Παπαδόπουλος, Μπα (60' Σεμέδο), Κούτρης (60' Μαρτίνης), Ανδρούτσος (60' Γκιγιέρμε), Σουρλής (60' Μπουχαλάκης), Γιώργος Μασούρας (60' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (60' Φορτούνης), Γκερέρο (60' Ντουρμισάι), Σολδάνο (60' Ποντένσε). 
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου