5


Translate

5 Ιουλ 2019

«Ζωντανό» το αντάρτικο στον Πόντο: Ανακαλύφθηκαν δεκάδες όπλα & αποθήκες – Συναγερμός στις τουρκικές Αρχές (Φωτο)

Συνεχίζουν να πέφτουν κορμιά στα βουνά του Ελληνικού Πόντου, για αυτό και Ερντογάν παίρνει μέτρα, καθώς ανοίγει ένα ακόμη σοβαρό μέτωπο στην Τουρκία το οποίο τρομάζει το βαθύ κράτος.
Από τον Μάιο του 2016 το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) έχει ως στρατηγικό του στόχο το «άνοιγμα»
στον Πόντο.
Στόχος είναι να προσελκυθούν κυρίως αριστεροί και αριστερογενείς πληθυσμοί της περιοχής και λιγότερο άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά.
Άλλωστε η δράση του στην περιοχή της Κερασούντας και της Αργυρούπολης, όπου δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία από αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, επαληθεύει το προαναφερθέν.
Επίσης, η δράση του PKK στην περιοχή του Πόντου εντάσσεται στη στρατηγική του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος να απαξιώσει το κράτος και να δημιουργήσει εντυπώσεις στον τουρκικό λαό αλλά και διεθνώς, oύτως ώστε να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση επίλυσης του κουρδικού με ειρηνικά μέσα.

Σύμφωνα με τον πλήρως ελεγχόμενο τύπο τουρκικό τύπο, όπλα και αποθήκες των «τρομοκρατών» ανακαλύφθηκαν στα βουνά του Πόντου, τα οποία υποτίθεται ότι ανήκουν στο PKK της Μαύρης Θάλασσας, πιστοποιώντας έτσι ότι μετά την νότιο Τουρκία, υπάρχει ένα νέο δυναμικό μέτωπο που απασχολεί ισχυρές επίλεκτες τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.
Περιέργως, οι Τούρκοι αναφέρονται σε Κούρδους αντάρτες που δρουν στα ψηλά βουνά του Πόντου, στα οποία σήμερα ζουνως γνωστό  Πόντιοι μουσουλμάνοι (δηλαδή Έλληνες που άλλαξαν την πίστη τους ή είναι κρυπτοχριστιανοί).
Όπως φαίνεται ήδη υπάρχει μεγάλη φλόγα στην περιοχή. Οι Τούρκοι αποφεύγουν  να αναφέρονται στο εν λόγω ζήτημα, όποτε οι πληροφορίες που έρχονται είναι φιλτραρισμένες από το καθεστώς Ερντογάν.
Σε κάθε περίπτωση το κύριο θέμα είναι ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν ανησυχήσει σοβαρά για το ξέσπασμα ενός νέου αντάρτικου στον Πόντο, ανεξάρτητα σε ποιους το καταλογίζουν.
Εκεί λοιπόν οι τουρκικές υπηρεσίες και επίλεκτες δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, διαπίστωσαν ότι οι αντάρτες έθαψαν τρόφιμα που είχαν κλαπεί από τα ορεινά σπίτια στα δάση 2-3 χιλιόμετρα μακριά, σε ειδικές υπόγειες αποθήκες .
Οι αντάρτες του Πόντου συχνά αποθηκεύουν τροφή σε δασικές εκτάσεις της Μαύρης Θάλασσας, για να μην  υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων και να μην αναγκαστούν να φανερωθούν στις τουρκικές αρχές από το καταφύγιο τους.
Οι Τούρκοι ανακάλυψαν τόνους τροφίμων σε 26 αποθήκες και καταφύγια που κατασχέθηκαν στην ύπαιθρο της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, αποδεικνύοντας περίτρανα το πλήθος των ανταρτών που δρουν στην περιοχή και οι οποίοι κατηγορούνται ότι πηγαινοέρχονται στην Αρμενία.
Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, με τεθωρακισμένα οχήματα και θερμικές κάμερες σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), ελέγχουν όλα τα μονοπάτια που διέρχονται μέσα στο δάσος,  φωτογραφίζοντας την περιοχή  για να εντοπίσουν τις εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης των ανταρτών .
Τούρκοι κομάντος της δύναμης  (JOH), σαρώνουν μαζί με δυνάμεις του στρατού τις περιοχές Giresun, Τραπεζούντα και Τοκάτ, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να αναζητούν για αντάρτες και αποθήκες με όπλα ή τρόφιμα.
Οι επιχειρήσεις υποστηρίζονται και από αέρος με ελικόπτερα.
Επίσης έγινε γνωστό ότι σε αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις αναζήτησης ανταρτών και εξουδετέρωσής τους, εντάσσονται συνεχώς Τούρκοι κομάντος.
Η δύναμη αυτή των Τούρκων έχει εντολές να παρακολουθεί όλα τα ίχνη στα μονοπάτια  με την βοήθεια σκύλων σε δάση και υψίπεδα, σαρώνοντας παράλληλα διασταυρώσεις, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές παρατάσσονται σε ειδικά σημεία  διέλευσης των ανταρτών αναμένοντας τους  πολλές ώρες με  προσοχή.
Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι το αντάρτικο έχει «φουντώσει» στην περιοχή κατά των τουρκικών δυνάμεων, ενώ η αναφερθείσα κινητοποίηση το επιβεβαιώνει πλήρως.
Αν σε αυτούς τους αντάρτες στην Μαύρη θάλασσα, συνυπολογίσουμε και τους πολιτικούς αντιφρονούντες και τους Κούρδους του ΡΚΚ στην Νότια Τουρκία, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν για την Άγκυρα, μετά και τους θανάτους Τούρκων στρατιωτών στην Συρία και σε λίγο και στην Λιβύη.       



.
πηγη  pentapostagma.grl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου